El Barça guanya el Reial Madrid en un clàssic molt poc amistós (0-1)

Un golàs de Raphinha al primer temps decanta el partit el dia del debut de Lewandowski com a culer

Raphinha ha marcat un golàs
Raphinha ha marcat un golàs | FC Barcelona
NacióDigital
24 de juliol del 2022
Actualitzat a les 8:42h
El clàssic de Las Vegas ha estat per al Barça (0-1). Una obra d’art de Raphinha, MVP del partit, ha decidit l’esperat duel amb el Reial Madrid a l’estat de Nevada. La cita, a l’espectacular Allegiant Stadium ple de gom a gom, ha servit per donar continuïtat a les bones sensacions mostrades per l’equip contra l’Inter de Miami, però aquest cop contra l’etern rival, vigent campió de Lliga i d’Europa. 
 
El duel a Las Vegas ha començat a tot gas. Tot i tractar-se del tercer partit de pretemporada per als de Xavi Hernàndez i del primer per als blancs, des del primer moment s’ha notat que no hi ha clàssics tranquils ni amistosos. El Barça, amb Lewandowski estrenant-se com a titular, pressionava amunt i era qui tenia la possessió. Tocava i manava, mentre que el Reial Madrid esperava el moment ideal per al contracop. 

El davanter polonès, precisament, ha estat el primer en avisar, però la seva rematada l’ha refusat Courtois a córner. Minuts més tard, una violenta canonada de Fede Valverde a la porteria contrària ha acabat colpejant el pal dret de Ter Stegen. Responia ràpid el Barça, amb una clara ocasió per a Ansu Fati després de recuperar la pilota en àrea rival. La seva rematada s’ha anat per poc. 

Pal de Valverde, golàs de Raphinha
Havien passat 20 minuts i el partit començava a agafar velocitat. Com un tren sense frens, es veia venir que quelcom estava a punt de passar. I el que ha passat ha estat un golàs de Raphinha des de la frontal de l’àrea. Una nova bona pressió culer sobre Courtois, Lucas i Militao ha acabat amb el brasiler entregant la pilota al seu compatriota blaugrana, que ha enviat la pilota a l’escaire. Esclatava l’Allegiant Stadium.

Volia més el Barça, que ha fregat el segon mitjançant una rematada de Lewandowski que ha taponat de forma miraculosa Alaba, amb qui va coincidir força anys al Bayern Munic, i amb el qual s’ha saludat enèrgicament abans i després del primer temps. El partit, però, s’ha escalfat uns graus més just abans de la mitja part, quan s’ha produït una picabaralla després d’una falta comesa per Jordi Alba sobre Vini Jr.

Intercanvi de cops sense gol
A la mitja part, com és habitual en aquests compromisos de pretemporada, s’han produït tot un reguitzell de canvis. La intensitat ha baixat un punt, tot i que la tensió continuava sent palpable, sobretot quan s’ha donat una nova enganxada entre jugadors al migcamp, després d’una falta de Sergio sobre Modric. 
 
Arxivat a