Borràs: «Jo confio, espero i desitjo que els polítics no facin de jutges»

La presidenta del Parlament admet haver estat present en la discussió entre de Dalmases i una periodista del FAQS, però assegura que l'agressió "no va tenir lloc" i qualifica les informacions publicades d'"acarnissament"

23 de juliol del 2022
Actualitzat a les 21:33h
Laura Borràs en una imatge d'arxiu
Laura Borràs en una imatge d'arxiu | Parlament
"Jo confio, espero i desitjo que els polítics no facin de jutges", amb aquestes paraules la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat en una entrevista a RTVE als seus companys i companyes de la mesa que facin política i que, arribat el cas, "prenguin la decisió en base al que diu l'article" 25.4, que estableix que se suspengui "de drets i deures" un diputat quan se li obri judici oral per delictes vinculats amb la corrupció. "Això no vol dir deixar l'escó", ha puntualitzat Borràs, "vol dir que deixés les teves funcions durant el període de temps que toqui, i hi ha algú altre que les fa", ha afegit. "Jo no he dit mai a ningú que no apliqui aquest article", ha assegurat la presidenta del Parlament, que també ha dit estar segura que l'article "desapareixerà en la formulació en què està en aquests moments" quan s'acordi la reforma del reglament en què ara es treballa. L'eliminació de la formulació actual, ha precisat Borràs, "no afectarà" el seu cas.

D'altra banda, la presidenta de Junts també s'ha referit al cas de Francesc de Dalmases, diputat de Junts i la seva mà dreta, i ha admès que ella era present en el moment dels fets, però ha negat que de Dalmases agredís a una periodista del FAQS, tal com van corroborar a NacióDigital fins a quatre testimonis. "El que he llegit que ha passat, jo no ho he viscut", ha assegurat. "S'està parlant d'una agressió que no ha tingut lloc. És un acarnissament", ha considerat Borràs, que creu que la reacció del diputat a les informacions publicades ha estat "correcta" i que l'incident no va ser res més que "una discussió". 

Sobre el seu cas judicial, una vegada més, la presidenta de Junts ha volgut reiterar la seva innocència i ha destacat que tot plegat forma part d'un "intent consumat de persecució política", motiu pel qual no té "cap intenció de dimitir". La presidenta també ha afirmat que ella no s'aferra al càrrec, sinó a les seves conviccions, d'innocència i democràtiques. "Jo he dit sempre que no he comès cap delicte, ara hem conegut les acusacions del Ministeri Fiscal, però recordem que durant quatre anys del que es parlava és d'uns delictes que ara no hi són", ha declarat Borràs, en referència al fet que les acusacions per malversació i defraudar han caigut del cas.

Per a ella, aquest fet fa que ara, "no parlem de delictes, parlem d'irregularitats administratives", que sempre ha defensat no haver comès. "És una causa gaudiana", ha resumit. En referència a una possible ruptura del govern pel seu cas, Borràs ha dit voler pensar que els companys "i tots els demòcrates, sabran quina és la manera en què haurien d'actuar si arriba una circumstància com aquesta", ha conclòs.