Junts es querella contra Sánchez-Camacho per haver mentit al Parlament sobre l'operació Catalunya

El grup parlamentari considera que va cometre fals testimoni en dues comissions d'investigació i demana que declarin José Manuel Villarejo, Jorge Moragas i Victoria Álvarez

22 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:35h
Alícia Sánchez-Camacho, al Parlament
Alícia Sánchez-Camacho, al Parlament | Adrià Costa
El grup parlamentari de Junts ha interposat aquest divendres una querella contra l'exlíder del PP Alícia Sánchez-Camacho per haver mentit al Parlament en relació a l'operació Catalunya. La formació considera que ha comès un delicte de fals testimoni i demana la declaració de l'excomissari José Manuel Villarejo, qui va ser la mà dreta de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez. La querella s'ha interposat al Tribunal Suprem, perquè Sánchez-Camacho és senadora del PP i, per tant, aforada. 

Les converses publicades en mitjans de comunicació acrediten, diu Junts, que Sánchez-Camacho va mentir en dues comissions d'investigació parlamentària, cosa que suposa un delicte segons el codi penal. Va faltar a la veritat en la comissió sobre el frau i l'evasió fiscal i les pràctiques de corrupció política, el 10 d'abril de 2015, i també a la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya, el 24 de juliol de 2017. "Es va presentar com a víctima i impulsava l'operació Catalunya", ha dit el president del grup parlamentari, Albert Batet.

Segons Junts, Sánchez-Camacho ha estat una "peça fonamental" en la primera part de l'operació Catalunya, fins l'1-O. La querella, apunten des del partit, hauria de servir per aclarir la segona part d'aquesta operació de les clavegueres de l'Estat contra l'independentisme. "És evident que la guerra bruta que feia Villarejo durant any, ara n'hi ha d'altres que continuen fent-la", ha assenyalat Batet.