Josep Bou no serà l'alcaldable del PP a Barcelona el 2023: «Renuncio»

Argumenta la decisió "perquè el partit pugui decidir amb calma el nom per a encapçalar la llista" i anuncia que continuarà sent regidor fins que finalitzi el mandat

Josep Bou
Josep Bou | Adrià Costa
NacióDigital
19 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:40h
El president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, no serà l'alcaldable del partit a les eleccions municipals del 2023: "Renuncio i descarto al PP, no vull ser una pedra en el camí". En declaracions a Europa Press, ha explicat que ha pres aquesta decisió "perquè el partit pugui decidir amb calma el nom per a encapçalar la llista".

Malgrat que no serà candidat, sí que continuarà sent regidor de la formació fins que finalitzi el mandat i aquest dimecres donarà més detalls sobre la seva decisió en una roda de premsa.

Bou, que no està afiliat al partit, va acceptar liderar com a independent la llista del PP per als comicis de 2019 després de la renúncia del llavors líder del grup municipal Alberto Fernández Díaz a repetir com a cap de llista a la capital catalana.

Aleshores, Bou era president de l'entitat Empresaris de Catalunya, càrrec que va deixar quan va acceptar la proposta del llavors líder del partit Pablo Casado per a ser candidat a l'Alcaldia de Barcelona. "Si (Casado) em diu que em vol, continuaré, si no, no", va dir Bou en aquell moment sobre la seva continuïtat en el consistori, que deixava en mans de l'exlíder de la formació. Així i tot, després de la dimissió de Casado, Bou va manifestar la seva voluntat de continuar liderant el grup municipal.

El regidor va admetre que va estar "a punt de marxar" després de les eleccions municipals de 2019 perquè part del grup municipal no el volia al consistori i va admetre les desavinences amb l'altre regidor de la formació, Óscar Ramírez, una situació que, Bou va dir, va millorar amb el temps.
Arxivat a