Illa reclama a Aragonès una mesa entre catalans: «Sense això no solucionarem res»

El líder socialista defensa que "cal posar fi a la divisió i reivindicar allò que ens uneix"

Salvador Illa, a la reunió del consell nacional del PSC a Terrassa
Salvador Illa, a la reunió del consell nacional del PSC a Terrassa | PSC
NacióDigital
16 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:15h
El líder del PSC, Salvador Illa, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que compleixi i que convoqui una taula de diàleg entre catalans. "Sense això no solucionarem res", ha reflexionat tot subratllant que cal que hi participin totes les forces polítiques.

Illa ha intervingut en la reunió del consell nacional del PSC que s'ha celebrat aquest dissabte a Terrassa per ratificar els primers 84 alcaldables per les eleccions municipals, des d'on ha considerat que "dialogar no és cedir, és un exercici de respecte". El líder del PSC ha descrit com a "bona notícia" el fet que el president del govern espanyol i el de la Generalitat hagin acordat celebrar la pròxima reunió de la taula de diàleg abans que acabi el mes de juliol. Per a Illa, la mesa permetrà "contrastar punts de vista i buscar solucions comunes", cosa que, a parer seu, també convé molt a Catalunya. Amb tot, ha defensat que amb aquesta reunió s'està fent "política útil" i s'està "complint amb allò acordat, perquè la credibilitat és essencial en la funció pública". Així i tot, també ha reiterat la seva aposta per una taula de partits que obri el diàleg entre catalans. El cap de l'oposició ha defensat que "cal posar fi a la divisió i reivindicar allò que ens uneix".

A més a més, Illa ha aprofitat la seva intervenció per lloar la bateria de mesures anunciades per Sánchez per protegir de la inflació la classe mitjana durant el debat sobre l'estat de la nació, i ha carregat contra el paper que va fer el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a qui ha demanat que "estigui a l'altura".

Al líder popular li ha reclamat que "ja prou de com pitjor, millor" davant la difícil situació econòmica per la inflació que pateix "tot occident" arran de la invasió d'Ucraïna.

Collboni considera que són "la força més preparada per gestionar els municipis" 
Per la seva banda, l'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que les 84 candidatures que s'han presentat aquest dissabte permetran superar anys de paràlisis i enfrontament a Catalunya. "Som la força més preparada per gestionar els municipis de Catalunya", ha afirmat. L'alcaldable ha detallat que el seu partit apostarà per "les persones, la proximitat i el progrés". De fet, a parer seu, aquesta serà l'equació de la victòria que portarà a Salvador Illa a ser president de la Generalitat en el futur.

"No més quimeres, no més repúbliques imaginàries i sí més solucions", ha reivindicat Collboni, que ha reclamat més accions en matèria d'habitatge, feines de qualitat i mobilitat eficient, entre altres. Paral·lelament, el candidat a l'alcaldia ha celebrat que la setmana que ve s'aprovi la modificació de la legislació sobre multireincidència, "que incrementarà les penes i acabarà amb la impunitat".

L'alcaldable socialista per Lleida, Fèlix Larrosa, ha recordat que "encara hi ha pobles de les terres de ponent que no tenen aigua potable per beure ni per cuinar". Davant d'això s'ha preguntat per què l'actual batlle de Lleida no ha fet "res" per solucionar aquesta situació. "Un alcalde que pesa hauria aixecat la targeta vermella al Govern de la Generalitat", ha reblat tot assegurant que "quan Lleida ha tingut alcaldes socialistes, la Generalitat se l'ha escoltat".