El milicià Miquel Pedrola tindrà, de nou, un carrer a Barcelona

La ponència de Nomenclàtor de l'Ajuntament també afegeix cinc noms de dona als carrers i places de la ciutat

Placa republicana del carrer de Miquel Pedrola a la Barceloneta
Placa republicana del carrer de Miquel Pedrola a la Barceloneta | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
14 de juliol del 2022
Actualitzat el 15 de juliol a les 14:23h
El milicià del POUM Miquel Pedrola tindrà, de nou, un carrer a Barcelona. La Ponència del Nomenclàtor va aprovar aquest dimecres el canvi de nom del carrer de l'Almirall Churruca pel de Miquel Pedrola, al barri de la Barceloneta.

D'aquesta manera, Pedrola torna al nomenclàtor de la ciutat, després de ser-ne part en època republicana, també a la Barceloneta, en l'actual carrer de Sant Miquel. De fet, en aquest punt de la ciutat encara s'hi pot veure la inscripció original dedicada al milicià. Gràcies a l'historiador i col·laborador de NacióDigital Dani Cortijo i a la pressió veïnal es va aconseguir que la pintada es restaurés i ara el seu nom torna a formar part de forma oficial dels noms de carrers de la Barceloneta.

Cortijo va trobar la placa de Miquel Pedrola a principis del 2008 i mentre investigava va trobar uns operaris de l'Ajuntament pintant la façana, però va aconseguir que s'aturés l'obra i es restaurés la pintada. Amb aquesta acció, l'historiador va despertar l'interès dels descendents de Pedrola, que li van oferir la seva col·laboració

La ponència de Nomenclàtor de l'Ajuntament també afegeix cinc noms de dona als carrers i places de la ciutat. Els noms de l’editora Carme Balcells Segalà i l’arquitecta Margarita Brender i Rubira, ja formen part del nomenclàtor de la ciutat, al districte de Sant Martí. A Les Corts, Carme Claramunt i Barot, la primera dona afusellada al Camp de la Bota a l’abril de 1939, donarà nom a un jardí. A Gràcia, Josefina Torrens Illa, una de les pioneres de la natació a Catalunya i nedadora destacada del Club Natació Barcelona, també donarà nom a un espai.
Arxivat a