Denominació d'origen: Barceloneta

El cuiner Quim Marqués va voler crear una paella que contingués l'ànima del barri marítim de Barcelona. Així va néixer la Paella DO Barceloneta, un arrós amb pedigrí

per Joana Riu, 30 de març de 2011 a les 23:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot just aquests dies el Suquet de l'Almirall estrena la seva carta de primavera-estiu d'enguany.

La Barceloneta sempre ha estat un bon lloc per menjar, ja sigui de tapes o de plat. El seu emplaçament, enganxat a la platja i als pescadors de Barcelona, converteix al barri en un lloc privilegiat a l'hora de gaudir d'un bon plat de peix.


Un dels millors llocs per comprovar-ho és el restaurant Suquet de l'Almirall (Passeig Joan de Borbó, 65). Situat a poc menys de 200 metres de la platja, ofereix una exquisida carta on el peix i els arrossos tenen una gran presència. El seu xef és en Quim Marqués, un cuiner que segueix la tradició familiar al front del restaurant, però que va saber donar-li una empenta important quan va agafar-ne les regnes.

La sala del Suquet de l'Almirall està decorada amb motius mariners. Com si no! També cal parar atenció a les fotografies que hi ha penjades per les parets. I a la placa que ret homenatge al desaparegut Jordi Estadella, home de micròfons i gran gastrònom, amant de la cuina de Quim Marqués i gran amic del cuiner. Al fons, la cuina, petita i ben aprofitada, on el Quim i en Manel Marqués elaboren i creen els seus plats (malgrat compartir cognom, el Quim i el Manel no són família!). Baixant unes escales podem accedir al celler, on a més de reposar les seves més de 200 referències de vins, hi ha una altra sala per petits grups, un lloc recollit, original i ple d'històries amb parets de més de 200 anys...


Tot just aquests dies el Suquet de l'Almirall estrena la seva carta de primavera-estiu d'enguany. A més de tot de plats estacionals i frescos com ara una Amanida de marisc amb tartar de tomàquet, una Freginada de barca, un Rap amb olives, tàperes i sipionet o un Arrós llarg de Pals amb “sola” i popurri de marisc, cal destacar els clàssics del Suquet, que mai falten a cap carta i que li han donat tota la fama: Bunyols de bacallà, Coca de sardines amb escalivats, Calamars de “collons” amb ceba, Suquet tradicional de peix i marisc, Bacallà de l'avi Ton o la seva paella DO Barceloneta, entre altres. Pels que vulguin fer un menú tancat, hi ha el completíssim Menú Cec de degustació per 48 euros: copa de cava, ostra d'Olerón, sis tapes i un plat a escollir de peix o arrós. També hi ha un Pica-pica mariner (42 euros) amb nou platets que ens porta tots els aromes del mar a la taula.

Una paella 100% Barceloneta


Pels amants de la paella, el Suquet de l'Almirall és un lloc idoni. En Quim Marqués és tot un entès en el tema i, a més, va inventar la Paella amb Denominació d'Origen Barceloneta, una paella que a més de portar ingredients autòctons es serveix numerada, amb la seva corresponent etiqueta! L'any passat es va celebrar la Primera festa de la Paella DO Barceloneta, on en Jordi Estadella va ser el padrí. El proper 8 d'abril es celebrarà la segona edició i, enguany, la festa comptarà amb una padrina de luxe que no es desvetllarà fins el dia de la festa.

www.suquetdelalmirall.com

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació