Marta Rovira diu que si Borràs fos d'ERC li demanaria que fes un pas al costat

La dirigent republicana també avisa el govern espanyol que “no hi haurà desgel” amb ERC si la taula de diàleg no genera “resultats visibles”

Rovira alerta que s'aproxima una tardor complicada
Rovira alerta que s'aproxima una tardor complicada | ACN
10 de juliol del 2022
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 14:06h

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que si Laura Borràs formés part del seu partit, li hauria demanat que plegués mentre dura el procés judicial que l'investiga per prevaricació, malversació, falsedat documental i frau quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes. Així ho ha dit en una entrevista concedida a El Periódico, on també ha explicat que ella no pot dir a la presidenta del Parlament què ha de fer i, de la mateixa manera, ni Junts ni Borràs poden "exigir" que, arribat el cas, els republicans facin quelcom. "Tenim tota la legitimitat per posicionar-nos sobre el que ells decideixin", ha declarat.

A més a més, la dirigent republicana ha avisat el govern espanyol que "ERC ja no fia" i ha afirmat que no hi haurà desgel entre Estat i Generalitat fins que no hi hagi resultats a la taula de negociació"ERC ha acabat el crèdit polític", ha etzibat Rovira, que també ha assegurat que la formació no ha rebaixat el nivell d'exigència d'informació sobre el Catalangate. Al contrari, s'ha mostrat convençuda que la formació farà de l'espionatge de l'Estat una "qüestió internacional".

Sobre l'estabilitat del govern espanyol, la secretària general dels republicans ha dit que "ERC no ha signat un xec en blanc" i que "no serveix d'excusa que si no governa Pedro Sánchez, vindran el PP i Vox". Rovira ha assegurat que l'executiu de PSOE i Podem "no lidera allò a què es va comprometre al començament de la legislatura", per després afegir que "si el govern més progressista de la història no avança en qüestions socials i el conflicte Català, quina diferència hi ha entre un govern d'esquerres i un de PP i Vox?

En ser preguntada sobre si s'ha de recuperar els perseguits per l'1-O abans d'encarar un nou embat amb l'Estat, Rovira ha explicat que "no és una condició prèvia" sinó que "és una condició que ha de complir l'Estat si vol respectar els drets humans i la democràcia". La dirigent republicana ha afirmat que "se'ns acaba el temps" i s'aproxima una tardor complicada. Per tot plegat, s'estan preparant per a tots els escenaris, "especialment per als pitjors", com per exemple que no hi hagi resultats a la mesa de negociació amb el govern espanyol o que a les pròximes eleccions surti una majoria de PP i Vox.