Mor la historiadora i mítica periodista de TV3 Maria Dolors Genovès als 68 anys

La televisió pública catalana ha lamentat la mort de la seva antiga col·laboradora, autora de "nombrosos documentals d'investigació que han contribuït a crear patrimoni històric del país"

Maria Dolors Genovès, en una imatge d'arxiu
Maria Dolors Genovès, en una imatge d'arxiu | CCMA
NacióDigital
05 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:47h
La historiadora i mítica periodista barcelonina Maria Dolors Genovès ha mort aquest dimarts als 68 anys. Genovès era una professional molt coneguda de TV3, casa on va contribuir a fer grans documentals d'investigació. 
  La periodista es va llicenciar en Ciències de la Informació i Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona (UB). Bona part de la seva trajectòria la va passar a la televisió pública catalana, on va formar part del seu equip de professionals des dels inicis (1984-2015). De fet, TV3 ha estat qui ha fet pública la seva mort, lamentant-se de le pèrdua d'una dona i una professional que "ha contribuït a crear patrimoni històric del país".

Durant la seva trajectòria, també va exercir de professora de Documental de Creació a la Universitat Ramon Llull. Les seves peces a televisió han destacat per no defugir temes controvertits, com l'assassinat d'Andreu Nin, pel qual va rebre el Premi Ajoblanco a l'audàcia, el 1993, o l'afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera a Sumaríssim 477, que va provocar accions legals dels descendents de Carlos Trías Beltran.

Genovès també va escriure un llibre titulat Les Barcelones de Porcioles (Edicions Proa) i va guanyar reconeixements com el Primer Premi Cinema-Rescat a la millor utilització d'imatges d'arxiu per a Chomón, Barcelona, el 2002, i la distinció a la millor producció per a Roig i negre en el Primer Festival Internacional Memorimage de Reus (2006). El 2019 també va ser reconeguda amb el Premi a la Trajectòria Professional, en el marc dels Premis de Comunicació No Sexista que concedeix l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).
Arxivat a