El principal escull perquè Rosell sigui alcaldable de Barcelona és la seva mare

"El que li preocupa és tot l'atac mediàtic i judicial que hem rebut", detalla; però diu estar preparat per tornar i prendrà la decisió definitiva abans de Nadal

NacióDigital
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:23h
Sandro Rosell en una imatge d'arxiu
Sandro Rosell en una imatge d'arxiu | Agències
El principal escull de l'expresident del Barça, Sandro Rosell, per presentar-se a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 2023 és la seva mare. Així ho ha dit aquest dimarts en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. "El que li preocupa és tot l'atac mediàtic i judicial que hem rebut", ha detallat per afegir que "ella vol protegir la família". Però a ell, li va "la marxa" i ha dit estar preparat per tornar. Abans, però, sondejarà l'opinió popular dels barcelonins per veure si el projecte que té preparat tindrà èxit.

Rosell prendrà la decisió abans de Nadal, tal com ja ha avançat aquest matí en una conversa amb El Periódico. "Tot, sempre que la meva mare em deixi", ha tornat a remarcar. El seu principal objectiu serà "fer que la ciutat torni a ser el que ha sigut", ha dit, amb un anhel olímpic exprés. El seu equip estarà format per "ciutadans normals i corrents com puc ser-ho jo", ha assegurat. "Jo no sóc polític ni vull ser-ho", ha sentenciat. Per això, el grup de persones que ja l'acompanyen "es guanyen la vida fora de la política" i està "disposat a deixar de guanyar diners uns quants anys per fer un servei a la ciutadania". La seva plataforma, doncs, serà independent, nova. Amb aquesta afirmació, ha negat els rumors sobre una possible sumada a les files de Centrem.

No pactarà ni amb els Comuns, ni amb la CUP, perquè són d'extrema esquerra  
Tampoc ha volgut parlar de referents polítics, perquè vol "separar-se de qualsevol ideari". Si pacten, no ho faran amb ningú que sigui "ni d'extrema esquerra ni d'extrema dreta". I tot i que no ha volgut detallar a què es refereix exactament, en ser preguntat per la presentadora, Laura Rosell, ha especificat que Comuns i la CUP són d'extrema esquerra. Amb Junts i PSC sí que pactaria, ha afirmat, però amb el PP "no tan tranquil·lament". 

Si no surt com a alcalde, Rosell ha posat èmfasi en el fet que"no volem escalfar cadires", per la qual cosa, a priori, no es quedaria com a regidor.

Un projecte polític en construcció per Barcelona
Sobre el seu projecte polític, ha dit que "no serem ni d'esquerra ni de dreta". Els principals pilars del seu equip: seguretat, neteja, solidaritat i "molta alegria" per "cuidar els barcelonins", de "la seva gent". De "qui dorm al carrer, dels joves, dels empresaris", però "amb prioritat pels qui ho passen malament". En aquest sentit, però, ha dit, que els del Top Manta o els rodamons no són "la seva gent" si no estan "empadronats".

Sobre el turisme a la capital catalana, no considera que hi hagi massa, sinó que "s'ha d'ordenar", hi ha d'haver "més qualitat i menys quantitat". També és partidari de l'ampliació de l'Aeroport del Prat, "tot i que cuidant l'entorn, a la vida o creixes o mors". I una de les grans paraules de l'entrevista ha tornat a ser "gestió", perquè Rosell ha dit no voler fer política, sinó gestionar la ciutat, "sense ideologia".

"No perdono els dos anys que he passat a presó"
L'expresident del Barça també ha fet referència a una notícia que es va conéixer aquest dillunsLa Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del ministeri de l'Interior va incloure en els informes, que el van fer passar dos anys en presó preventiva, informació del blog d'un confident de Villarejo. "Un ciutadà de peu, tancat en un psiquiàtric i amb antecedents", però que la UDEF va considerar els seus documents com els d'un "mitjà públic d'informació". Per Rosell, "és molt greu".

Els dos anys que va passar a la presó "no va ser un error judicial, va ser un muntatge policial, s'ha demostrat", ha conclòs l'expresident del Barça, que va ser absolt per l'Audiència Nacional. "El problema és que no és només a mi". Rosell ha cregut que "hem d'arreglar aquest estat corrupte o això seguirà passant. Hem donat massa força a l'Estat", ha sentenciat.

Ara, ha assegurat que Villarejo, el vol ajudar a esclarir el seu cas. "Hi ha coses que me'l crec i hi ha coses que no", ha explicat. Una cosa que sí que és creu és que aquesta operació policial no la va fer sol: "Hi havia algú que li donava diners i que li manava coses". Per això, ha anunciat que es querellarà contra "tots aquells que puc demostrar que han estat dins del meu cas". Ha començat pel mateix excomissari. I és que Rosell ha opinat que "la presó no es compensa amb res". I com ell no és polític, "ni políticament correcte", ha admès que té "rancunia" i no ho perdona. L'expresident del Barça i possible futur alcaldable de Barcelona ha afirmat que està "disposat a arribar fins al final, fins que se sàpiga la veritat de qui va apretar el botó vermell". Ha dit no tenir límit, "serà bo per nosaltres i per tothom", ha etzibat.
 
Arxivat a