Sandro Rosell: «M'estic plantejant seriosament presentar-me a l'alcaldia de Barcelona»

L'expresident del Barça prendrà la decisió sobre si serà candidat a les municipals abans de Nadal; el principal escull és la seva mare

Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu
Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu | ACN
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:47h
L'expresident del Barça, Sandro Rosell es planteja "seriosament" presentar-se a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions de 2023. Així ho ha dit en dues entrevistes concedides a El Periódico i Catalunya Ràdio, respectivament. El principal escull per acabar de decidir-se és la seva mare, a qui "li preocupa l'atac mediàtic i judicial que hem rebut", ha detallat Rosell. "Ella vol protegir la família", però ell ha dit estar preparat per tornar. Abans, però, sondejarà l'opinió dels barcelonins per veure si el projecte que té preparat tindrà èxit.

Rosell prendrà la decisió abans de Nadal, "tot, sempre que la meva mare em deixi", ha remarcat. El seu principal objectiu serà tornar a fer que Barcelona sigui "la número u en tot", ha avançat. "La ciutat ha perdut el lideratge que va tenir en els Jocs Olímpics". No es presentarà amb cap partit polític existent, per la qual cosa, esvaeix els dubtes que apuntaven al fet que podria fer-ho amb Centrem

Possiblement, una de les paraules més repetides del seu discurs és "gestió". Rosell ha dit no voler fer política, sinó gestionar la ciutat, "sense ideologia" perquè, per a ell, "per gestionar un ajuntament és millor ser gestor que polític". L'expresident del Barça ha defensat que per fer política ja està la Generalitat o el govern espanyol, "un ajuntament està per cuidar a la gent".

Per això, fa temps que pensa en el consistori de la capital catalana. I no només pensant, sinó que ja té un equip pràcticament configurat. Un grup format per "ciutadans normals i corrents com puc ser-ho jo", ha assegurat. "Jo no sóc polític ni vull ser-ho", ha sentenciat. Per això, el grup de persones que l'acompanyen "es guanyen la vida fora de la política" i està "disposat a deixar de guanyar diners uns quants anys per fer un servei a la ciutadania". Un equip de diverses ideologies, districtes i classes socials. "Un equip de gestors", d'amics i companys. "Havíem de fer alguna cosa", ha dit. 

El grup  serà "transversal" i estarà "dividit en districtes" per tractar d'arribar a tots aquests àmbits. Hi haurà "experts en salut, seguretat, neteja, solidaritat, món LGTBI, en la marca Barcelona, en la joventut...", ha detallat. I encara que la gestió és clau per a ell, ha afirmat que no es refereix a gestió empresarial. "Un empresari guanya diners", Rosell vol "cuidar a les persones".

Un projecte polític en construcció per Barcelona
"Sóc un enamorat de Barcelona, m'encanta la ciutat. I això es barreja amb l'ego del moment quan et diuen: tu ho faries molt bé", ha relatat Rosell, que vol focalitzar la seva idea per la ciutat en cuidar de "qui dorm al carrer, dels joves, dels empresaris" i "de tot el món", però "amb prioritat pels qui ho passen malament". En aquest sentit, però, ha dit, que els del Top Manta o els rodamons no són "la seva gent" si no estan "empadronats".

L'expresident del Barça ha considerat que no hi ha massa turisme a Barcelona, "s'ha d'ordenar", i hi ha d'haver "més qualitat i menys quantitat". Rosell també és partidari de l'ampliació de l'Aeroport del Prat, "tot i que cuidant l'entorn, a la vida o creixes o mors". Una altra pota important del seu projecte és la seguretat. Ell ha dit sentir inseguretat pels carrers de la capital catalana: "Vaig viure a Rio de Janeiro quatre anys i no em va passar res, aquí han atracat dues vegades la meva dona". Per Rosell, el seu projecte polític no és "ni d'esquerra ni de dreta".

No pactarà ni amb els Comuns, ni amb la CUP, perquè són d'extrema esquerra  
Tampoc ha volgut parlar de referents polítics, perquè vol "separar-se de qualsevol ideari". Si pacten, no ho faran amb ningú que sigui "ni d'extrema esquerra ni d'extrema dreta". I tot i que no ha volgut detallar a què es refereix exactament, en ser preguntat per la presentadora, Laura Rosell, ha especificat que Comuns i la CUP són d'extrema esquerra. Amb Junts i PSC sí que pactaria, ha afirmat, però amb el PP "no tan tranquil·lament". 

Si no surt com a alcalde, Rosell ha posat èmfasi en el fet que "no volem escalfar cadires", per la qual cosa, es plantejaria quedar-se com a regidor.

"No perdono els dos anys que he passat a presó"
L'expresident del Barça també ha fet referència a una notícia que es va conèixer aquest dilluns. La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del ministeri de l'Interior va incloure en els informes, que el van fer passar dos anys en presó preventiva, informació del blog d'un confident de Villarejo. "Un ciutadà de peu, tancat en un psiquiàtric i amb antecedents", però que la UDEF va considerar els seus documents com els d'un "mitjà públic d'informació". Per Rosell, "és molt greu".

Els dos anys que va passar a la presó "no va ser un error judicial, va ser un muntatge policial, s'ha demostrat", ha conclòs l'expresident del Barça, que va ser absolt per l'Audiència Nacional. "El problema és que no és només a mi". Rosell ha cregut que "hem d'arreglar aquest estat corrupte o això seguirà passant. Hem donat massa força a l'Estat", ha sentenciat.

Ara, ha assegurat que Villarejo, el vol ajudar a esclarir el seu cas. "Hi ha coses que me'l crec i hi ha coses que no", ha explicat. Una cosa que sí que creu és que aquesta operació policial no la va fer sol: "Hi havia algú que li donava diners i que li manava coses". Per això, ha anunciat que es querellarà contra "tots aquells que puc demostrar que han estat dins del meu cas". Ha començat pel mateix excomissari. I és que Rosell ha opinat que "la presó no es compensa amb res". I com ell no és polític, "ni políticament correcte", ha admès que té "rancúnia" i no ho perdona. L'expresident del Barça i possible futur alcaldable de Barcelona ha afirmat que està "disposat a arribar fins al final, fins que se sàpiga la veritat de qui va apretar el botó vermell". Ha dit no tenir límit, "serà bo per nosaltres i per tothom", ha etzibat.
Arxivat a