Denegades la majoria de consolidacions de terrasses ampliades a Barcelona

El Gremi de Restauració denuncia que el percentatge de rebuig arriba al 80% arreu de la ciutat

Clients amb mascareta en una terrassa de Sabadell.
Clients amb mascareta en una terrassa de Sabadell. | Gala Espín
NacióDigital
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:28h
El Gremi de Restauració ha denunciat que l'Ajuntament de Barcelona denega la majoria de les consolidacions de terrasses ampliades instaurades amb la pandèmia. Segons apunta l'organització, actualment s'han tramitat quatre de cada 10 sol·licituds d'un total de més de 2.800. Aquest fet suposa que, de mitjana, el percentatge de peticions invalidades frega el 80%.

El Gremi apunta que la situació és especialment vulnerable a Ciutat Vella, on s'han resolt el 85% dels expedients. En aquest cas, les denegacions arriben fins al 99%. Davant el context, l'organització ha recordat que l'Ajuntament ja va ser particularment restrictiva quan es van concedir els permisos provisionals, en plena pandèmia.

Per la seva part, l'organització assegura que només un 6% de les denegades es troben en les denominades "zones saturades". Ha considerat que més del 70% de les denegacions es deuen a una aplicació "incorrecta" de l'ordenança.

El director del Gremi, Roger Pallarols, ha lamentat que el govern ha "alimentat" amb promeses una expectativa que no s'està complint. "Denegar sistemàticament i sense justificació, tal com s'està fent, significarà haver enganyat el sector, haver-li fet creure que presentar la petició serviria per conservar la terrassa", ha manifestat.

Davant d'això, el Gremi de Restauració ha demanat al consistori per escrit que recondueixi la "catastròfica situació" a tota la ciutat, fent èmfasi en els fets de Ciutat Vella. D'altra banda, ha criticat el procés iniciat pel consistori per modificar el manual operatiu que penja de l'ordenança de terrasses.

Després de la revisió integral de l'ordenança aprovada el 2018, el manual operatiu havia quedat desfasat i denuncia que ara s'està aprofitant per introduir noves restriccions. Pallarols ho ha considerat "antidemocràtic" i ha apuntat que va en contra de la normativa aprovada el 2018, que establia que havia de ser "flexible". El Gremi creu que amb aquesta modificació del manual s'intenta recuperar, entre d'altres, el règim de distàncies. Per això, ha avançat que impugnarà el nou manual operatiu si el govern no rectifica.




 
Arxivat a