La policia va incloure en els informes sobre Rosell informació del blog d'un confident de Villarejo

L'expresident del Barça era considerat un objectiu prioritari de la denominada "Operació Catalunya" i Sánchez Camacho, ja el 2012, va demanar l'excomissari investigar-lo

Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu, sortint de la Ciutat de la Justícia
Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu, sortint de la Ciutat de la Justícia | ACN
NacióDigital
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:56h
La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del ministeri de l'Interior va fer servir dades del blog d'un suposat confident de l'excomissari José Manuel Villarejo per basar els dos primers informes sobre l'expresident del Barça, Sandro Rosell. La documentació va ser considerada molt rellevant per acusar Rosell, que va passar dos anys en presó preventiva acusat de liderar una organització criminal pel fitxatge de Neymar. Finalment, però, l'Audiència Nacional el va absoldre.

La UDEF va considerar que el blogLa transparència de Sandro Rosell de José Luis P. era un "mitjà públic d'informació", tal com demostren els mateixos oficis que la policia va enviar al Jutjat Central d'Instrucció número 3 que va instruir la causa a l'Audiència Nacional. En les dates en què l'expresident del Barça era investigat, en secret, ja era considerat un objectiu prioritari de la denominada "Operació Catalunya", la investigació parapolicial impulsada pel govern de Mariano Rajoy contra l'independentisme català. Rosell havia estat assenyalat per Villarejo, que el gener del 2014 s'havia reunit amb un nom fals amb el confident José Luis P. per obtenir informació sobre l'expresident del Barça.

Però l'excomissari no va ser l'únic que va apuntar Rosell. De fet, ell va seguir el camí de l'exlíder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, que ja el 2012 va ordenar Villarejo incloure en l'Operació Catalunya a Rosell, tal com demostra una gravació publicada per El Món. I així ho va fer. Segons les anotacions de l'excomissari, va encarregar l'exinspector Antonio Giménez Raso, que va cobrar fons reservats per aquesta feina, que "posés en marxa" la investigació contra l'expresident del Barça.

Villarejo i Giménez Raso es van reunir amb José Luis P, autor del famós blog en què es denunciaven irregularitats de les activitats econòmiques de Rosell. Aquestes trobades han estat confirmades, tant per les anotacions de l'excomissari com pel mateix José Luis P, en una conversa amb El Periódico. José Luis, no obstant això, ha negat formar part d'una operació parapolicial amb Villarejo. De fet, ha assegurat que no coneixia el nom real del comissari jubilat, que se li va presentar com a "José Javier Hidalgo Estévez", un suposat "periodista i advocat" amb importants contactes a l'Audiència Nacional. 

Al blog del confident de Villarejo consta un enregistrament de maig del 2017 d'una trucada telefònica feta per un alt comadament policial, responsable de l'operació en què es va detenir Rosell, en què l'agent alertava del seu arrest. "José Luis, (et truco) per explicar-te una coseta ràpida, perquè vegis que els teus esforços no han quedat en no res", li afirma el "cap policial", quelcom a què Villarejo contesta: "Sé que han detingut Sandro Rosell. Sembla que, almenys, algun ha caigut. M'han confirmat que està detinguda la dona de Sandro...", però l'agent li diu que "aquí jo ja no et puc... El que ha sortit públic, és públic". Pérez respón dient-li que no es preocupi, "ho entenc de sobres, no et preocupis", afirma, "de moment, el dia està sent meravellós", conclou.

Després que El Periódico publiqués les anotacions de Villarejo sobre Rosell, el mateix comissari va reconèixer a TV3 tenir informació sobre la investigació policial, unes dades que va dir estar disposat a aportar-les a l'advocat de l'expresident del Barça. Malgrat tot, no fa ni dos mesos que Sandro Rosell va anunciar que es querellaria contra Villarejo pels dos anys de presó preventiva.