Acord per celebrar el Barcelona Beach Festival aquest dissabte al Fòrum

Una reunió a tres entre l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, els Bombers i la Generalitat ha donat llum verda a l'esdeveniment

Una imatge d'arxiu del Barcelona Beach Festival
Una imatge d'arxiu del Barcelona Beach Festival | BBF
02 de juliol del 2022
Actualitzat a les 16:42h
Aquest matí, el recinte del Barcelona Beach Festival (BBF) estava precintat. Però, finalment, després d'unes hores d'angoixa,el BBF ja ha començat a primera hora de la tarda d'aquest dissabte. Ho ha fet gràcies a un acord ​in extremis entre l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i la direcció general de Prevenció, Extinció D'Incendis i Salvament en què també hi han intervingut representants del departament d'Interior en nom de la Generalitat de Catalunya. 

Aquest migdia, les organitzadores del festival han fet una declaració de responsabilitat amb la qual asseguren que les condicions de seguretat són les mateixes que les de la darrera edició de 2019 i, per tant, afirmen que no hi ha cap risc pels assistents. Interior ja havia posat damunt la taula aquesta opció com una possible solució per desencallar el conflicte a l'Ajuntament, però per motius que es desconeixen no s'ha implementat fins ara.

"Estem feliços, però ahir estàvem desolats per una situació que era irracional i esperpèntica", ha reconegut el director general de Live Nation a l'estat espanyol, Paco Martínez, productor del festival. "Afortunadament aquest matí les parts implicades han trobat una solució i estem preparats per celebrar el millor festival de totes les edicions. Esperem que la gent s'ho passi d'allò més bé", ha afegit Martínez. 

I és que aquest divendres, a escasses 24 hores perquè arranqués l'esdeveniment, el consistori va deixar sense llicència el BBF, al·legant que els organitzadors no havien presentat els documents necessaris a temps. Concretament, el que faltava a Live Nation -la productora- era un informe de la direcció general de Prevenció, Extinció D'Incendis i Salvament que, el mateix divendres, l'Ajuntament va demanar de primera mà, però se li va negar. Així, per complir amb la normativa i per garantir la seguretat dels assistents, el consistori va denegar el permís d'actuació al BBF.

Amb aquesta decisió, Live Nation va fer pressió per poder celebrar el festival de música electrònica i va anunciar una querella contra l'alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, i la primera tinent d'alcaldia, Ruth Soto, argumentant que era l'Ajuntament qui s'havia retardat amb el permís. Cañete, aquest dissabte en una entrevista a RAC1, ha dit estar dolguda per la situació, però ha mantingut que el consistori no té les competències "legals" per emetre l'informe que falta per a la llicència. Amb tot, Cañete ha assegurat que ho intentaria "fins a l'últim minut", i així ha estat.

Contra tot pronòstic, el Barcelona Beach Festival té llum verda per donar el tret de sortida, a les 17:00 hores a la platja del Fòrum i al Parc de Sant Pau, a la setena edició d'un dels festivals de música electrònica més importants de tot l'Estat. Gairebé 3.000 persones no perdran els diners de les seves entrades i podran tornar a gaudir d'una de les seves grans aficions: els concerts. 
 
Arxivat a