Detenen un home a Sabadell per amenaçar amb una catana gent pel carrer

Els agents de la Policia Municipal li troben una altra espasa després de reduir-lo

Les dues catanes intervingudes
Les dues catanes intervingudes | Policia Municipal Sabadell
01 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:01h
La Policia Municipal de Sabadell ha detingut, aquest divendres al matí, un home de 58 anys que portava una catana i amenaçava la gent que hi havia pel carrer, concretament pel barri de Gràcia. El cos ha rebut l'avís al voltant de dos quarts de nou, en el qual s'advertia d'una persona que duia una arma blanca a la zona.

Tal com han precisat fonts municipals, no hi ha hagut ferits i el detingut ha fet cas de les indicacions dels agents i ha deixat anar la catana. També han garantit que no s'ha produït "cap acció violenta ni força" per reduir-lo a l'hora d'arrestar-lo. Precisament, un cop sota control li han trobat una altra espasa de les mateixes característiques. Ha quedat detingut com a presumpte autor d'un delicte d'amenaces.
  El Sindicat de Policies Locals-Cos Mossos d’Esquadra (SPLCME) també ha explicat que la detenció ha estat "neta", sense ferits. Ha assenyalat que l'home ha provocat "un cert pànic" entre els vianants i que increpava els vehicles que circulaven per la via pública.

L'organització sindical ha apuntat que amb "la situació viscuda es podia haver fet servir una pistola Taser", perquè "si la persona s'hagués llançat sobre els efectius policials, haurien d'haver utilitzat l'arma reglamentària". Sortosament, ha afirmat, "no ha calgut".

El sindicat ha lamentat que al cos "ja hi ha els agents que han fet la formació" i "no sabem el perquè, qui ho ha d'activar no ho considera escaient". Per això, ha indicat que SPLCME ha presentat una queixa.