El Mobile es quedarà a Barcelona fins al 2030

El contracte finalitzava el 2024, però el consell d'administració de la GSMA ha decidit mantenir-lo sis anys més

L'edició del MWC del 2019
L'edició del MWC del 2019 | José M. Gutiérrez
Victor Rodrigo
27 de juny del 2022
Actualitzat a les 17:52h
El Mobile World Congress es quedarà a Barcelona fins a l'any 2030. El consell d'administració de la GSMA, organitzadora del congrés mundial, ha decidit prorrogar el contracte amb la capital catalana, que finalitzava el 2024. Segons ha informat La Vanguardia, les negociacions "han estat molt intenses en les últimes setmanes" entre els organitzadors del Mobile i la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el Ministeri d'Economia, Turisme de Barcelona i la Fira. Aquest últim actor ha estat cabdal per encapçalar les converses que han permès estirar sis anys més el contracte del congrés de telefonia amb la ciutat comtal.

La mateixa companyia organitzadora, dirigida per John Hoffman, ha explicat en un comunicat que la relació amb la capital catalana en els últims anys s'ha demostrat com un "èxit rotund" i assenyala Barcelona com un element clau per crear un ecosistema al voltant de la indústria del mòbil. El mateix certamen va tornar aquest any 2022 després de dues temporades cancel·lat per la pandèmia de coronavirus. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat aquest mateix matí l'acord amb el Mobile des dels Matins de TV3. Ella mateixa ha assegurat que la prorrogació del contracte "és fruit de les relacions de confiança que s'han construït" i que, el principal actor de les converses, ha estat la Fira de Barcelona. "Barcelona es consolida com el hub del sud d'Europa", ha afirmat.

És, sense cap mena de dubte, un dels congressos més importants que se celebren a la capital catalana. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat que Barcelona i el MWC hagin acordat la pròrroga de la celebració del Mobile fins, almenys, el 2030. En un tuit d'aquest dilluns, Aragonès ha qualificat l'entesa d'"excel·lent notícia": "Ens posiciona com a referent tecnològic global". El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, també ha celebrat l'acord amb la GSMA per prorrogar la celebració del Mobile World Congress fins al 2030 a Barcelona i ha destacat que la ciutat "es consolida com a capital mundial del mòbil". 

Més enllà ha anat el primer tinent d'alcalde de Barcelona i viceprimer secretari del PSC, Jaume Collboni, que ha apostat perquè la ciutat es converteixi en la seu permanent del Mobile: "La seu permanent és possible, i hem de començar a treballar des de demà mateix perquè sigui una realitat". Així ho ha dit en una roda de premsa en què ha aplaudit l'acord, però també ha dit que l'"ambició ha d'anar més enllà" per fixar-se aquest objectiu de la seu permanent. Collboni, ha apostat per treballar en aquesta línia per a evitar haver d'estar "pendents constantment de renovacions", alhora que ha assegurat que la continuïtat del congrés fins al 2030 indica que Barcelona genera confiança en grans esdeveniments i inversions.

Arxivat a