Un tiroteig en una discoteca gai d'Oslo deixa dos morts i dinou ferits

La policia noruega investiga el succés com un acte "terrorista" i ja hi ha una persona detinguda

Imatges del London Pub, una de les zones del crim
Imatges del London Pub, una de les zones del crim | EP
25 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:40h
Un home ha obert foc aquesta matinada al London Pub, un popular bar i discoteca gai de la capital de Noruega, Oslo. El tiroteig s'ha estès a un restaurant de menjar ràpid i a un club de jazz, tots tres establiments en el cèntric carrer de Rosenkrantz. Els fets han provocat la mort de dues persones i han deixat almenys dinou de ferides (tres d'elles de gravetat), tal com han informat la policia i els mitjans de comunicació locals.

El sospitós, que es creu que és l'únic autor responsable del tiroteig ha estat detingut minuts després que comencés a disparar. L'home era conegut per les autoritats, tal com ha assegurat l'emissora pública noruega NRK, que ha afegit que a hores d'ara es nega a cooperar amb la policia, que investiga els fets com un acte "terrorista".

La ministra de Justícia i Seguretat Pública de Noruega, Emilie Enger Mehl, ha traslladat les seves condolences a les famílies dels morts I dels ferits, així com a tots els afectats: "Noruega és una comunitat de confiança on tots haurien de sentir-se segurs un dissabte a la nit", ha expressat la política en declaracions a NRK.

La festa de l'orgull LGTBI+ d'Oslo, que s'havia de celebrar aquest dissabte, s'ha cancel·lat per recomanació de la policia. A més a més, el succés arriba tot just uns mesos després de la commemoració dels 50 anys des de l'abolició de la llei que criminalitzava el sexe gai al país.

"Aviat estarem orgullosos i visibles novament, però avui celebrarem i compartirem les celebracions de l'Orgull des de casa", han dit Inger Kristin Haugsevje, responsable de l'Oslo Pride, i Inge Alexander Gjestvang, el líder de l'Associació per a la Diversitat de Gènere i Sexualitat (FRI).