Com celebra Barcelona el Sant Joan? Consulta les revetlles barri a barri

Tot el que es pot fer aquest dijous a la nit a la capital, amb fogueres i festes especials per tota la ciutat

Foguera de Sant Joan en una imatge d'arxiu
Foguera de Sant Joan en una imatge d'arxiu | Arxiu
NacióDigital
23 de juny del 2022
Actualitzat el 06 de juny del 2023 a les 10:07h
La revetlla de Sant Joan d'aquest 2022 recupera la normalitat prepandèmia, després de dos estius en què la celebració s'ha vist tacada per les restriccions de la Covid. Fogueres, coca de Sant Joan, balls populars, la flama del Canigó i festes. A Barcelona, cada barri ha preparat diferents activitats on celebrar-la.

A Ciutat Vella s'han escollit tres ubicacions diferents per passar la nit de Sant Joan. Serà al Passeig de Lluís Companys on hi haurà un sopar popular, actuacions musicals i la foguera del districte amb el Revetllassu que comença a les 20 h. A la plaça de la Mercè es faran activitats familiars, un sopar popular i concerts a partir de les sis de la tarda i, finalment, la plaça del Rei acull el festival Folc de Sant Joan, un punt de trobada obligat per als amants de la música folk i d'arrel amb entrada gratuïta.

L'Eixample ha apostat per dues revetlles enguany. Es manté la tradicional al barri de Sant Antoni, on es construirà la foguera des de primera hora de la tarda, hi haurà un concert de percussió, correfoc i l'encesa de la foguera a les 21.30 h. A més, han preparat un sopar de carmanyola i concerts per gaudir de la revetlla. També el Fort Pienc farà una foguera de Sant Joan davant l'Auditori de Barcelona.

El districte de Sants-Monjuïc aposta fort per celebrar la revetlla de Sant Joan i es bolca amb la preparació de diversos actes escampats pels diferents barris. Des de revetlles amb sopar, a festes amb DJ, fogueres arreu del districte i balls. Passa el mateix als districtes de Sant Andreu, de Sant Martí i d'Horta-Guinardó. En tots tres casos s'han programat actes i revetlles arreu dels diferents barris per a tota la població, la majoria gratuïtes.

Al nord de la ciutat, Sarrià-Sant Gervasi celebrarà la revetlla en dues ubicacions. La primera, al Centre Cívic Casa Orlanda de Sarrià, amb sopar, lectura del manifest, cercavila, foguera i nit de DJ. La segona, a Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, on es farà sopar de revetlla amb música i ball.

Gràcia també celebrarà la revetlla. Només hi encendran una foguera ubicada a la plaça de la Virreina, on també hi haurà sopar veïnal i un concert. A la plaça de la Vila de Gràcia hi faran un acte institucional, revetlla popular i concert. I, finalment, al Centre Cívic la Sedeta faran un ball de Sant Joan amb orquestra i coca de fruites per a tothom a un preu de sis euros.

Finalment, Nou Barris també han apostat per dues ubicacions concretes per celebrar la revetlla de Sant Joan. A la Guineueta fan un sopar de carmanyola i concerts a partir de les 19 hores a la Masia de la Guineueta, i a Can Peguera, a la pista de futbol, han organitzat un sopar popular i orquestra per a les 21 h.