EDUCACIÓ

Cambray agraeix als mestres la feina feta en un curs marcat pels tribunals, la Covid i les vagues

El conseller d'Educació remarca que les quatre novetats previstes pel pròxim curs seran "al servei de l'alumnat"

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 20:46 |
Josep González-Cambray, conseller d’Ensenyament | ACN
El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, ha agraït per carta als docents la feina feta durant aquest curs sobretot per la Covid i les vagues dels sindicats educatius. En l'últim dia de classe pels alumnes, Cambray ha dit, a més que el curs ha estat "marcat per les ingerències dels tribunals al model d'escola en català".

Per això, assegura que el Departament ha "protegit jurídicament les direccions, els mestres i els projectes lingüístics dels centres". Alhora, s'estan desplegant "accions concretes" per incrementar l'ús del català a les escoles. "Fem que les coses passin al servei de l'alumnat, i seguim avançant plegats cap a una escola més verda, feminista, social i en català".


En la carta, el conseller diu que el curs que ve incorporarà, entre altres, quatre novetats "molt importants al servei de l'alumnat". La primera és l'avançament del curs al 5 de setembre a Infantil i Primària, i al 7 de setembre a Secundària, Batxillerat i FP. "Aquesta mesura millorarà la conciliació familiar i tindrà beneficis pedagògics per a tot l'alumnat, sobretot per al més vulnerable", assegura. Ha reiterat que a Infantil i Primària s'oferiran tardes de lleure educatiu universal i gratuït per a tots els infants que finançarà el Departament d'Educació.

La segona novetat és que es baixarà a 20 la ràtio d'alumnes per aula a P3 "a pràcticament totes les aules del país", que s'anirà ampliant a tots els cursos a partir dels propers anys. La tercera novetat és que l'escolarització a P2 a les escoles bressol públiques serà gratuïta i més barata a les privades. Per últim, hi haurà acompanyament econòmic a les escoles públiques i concertades als alumnes vulnerables de P3 i 1r d'ESO, que tindran reserva de plaça i una distribució equilibrada.


Cambray diu que el curs ha estat marcat per la pandèmia, que ha "requerit una dedicació especial" i "esforç" d'equips directius, mestres i personal dels centres. "La vostra feina ha permès un funcionament exemplar d'escoles i instituts", els ha agraït.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació