Els paradistes de la Boqueria es neguen a obrir els diumenges

El 80% dels comerciants decideixen en una votació que el millor és que l'equipament municipal estigui tancat en festius i aposten per "continuar sent un mercat referent"

NacióDigital
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:30h
L'arc modernista del Mercat de la Boqueria de Barcelona
L'arc modernista del Mercat de la Boqueria de Barcelona | ACN
La junta de comerciants del mercat de la Boqueria ha decidit avui, amb el 80% dels vots, que l’equipament municipal no obrirà les seves portes en diumenges i festius. Els paradistes han pogut votar entre les nou del matí i les tres de la tarda, responent a la pregunta: "Ets favorable o contrari a obrir en l’horari pactat els diumenges que contempla la llei?".

Al final, 8 de cada 10 paradistes s’han mostrat contraris a la proposta. Amb aquesta decisió, els comerciants de la Boqueria aposten "per continuar sent un mercat referent en el producte fresc, de temporada i de qualitat per a tota la ciutadania de Barcelona", asseguren en un comunicat. A més a més, posen de manifest "la importància del descans i de la conciliació familiar".

La votació s'ha produït un mes després que l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat donessin llum veda a l'acord d'obertura dels diumenges i festius entre el 15 de maig i el 15 de setembre dels comerços situats en zones turístiques. 

Arxivat a