Les Borges Blanques es disculpa per mentir sobre els socorristes i el català i diu que hi posarà remei

L’alcaldessa Núria Palau es compromet a donar servei en català a les piscines i diu que els tècnics tenen intenció d'aprendre la llengua

Imatge de les piscines de les Borges Blanques
Imatge de les piscines de les Borges Blanques | Aj Borges Blanques
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:52h
Fi de la polèmica dels socorristes de les piscines de les Borges Blanques. L’alcaldessa, Núria Palau, ha fet públic un comunicat en el qual es disculpa per les informacions falses que el mateix consistori va publicar aquest dimarts en relació amb l’origen de l’empresa contractada pel servei de vigilància i salvament a les instal·lacions municipals.

Des del govern s’havia fet públic un tuit en el qual es deia que la companyia era de Jaén, una afirmació falsa perquè, en realitat, l’empresa és d’Igualada i fa tres anys que treballa pel consistori de la capital de les Garrigues. En el missatge, Palau lamenta aquesta dada errònia i assegura que analitzarà per quina raó va ser publicada.

D’altra banda, la batllessa també apunta que el seu govern vetllarà per la presència del català a les piscines tot i la manca de coneixement de l’idioma que tenen els socorristes, que són andalusos. Malgrat no parlar ni entendre el català, Palau ha assegurat que els joves tenen bona voluntat en aprendre l’idioma. 

En el comunicat no es fa referència a la qüestió de les bases del concurs ni tampoc als impediments de posar requisits en defensa del català, l’argument principal que fonts municipals havien exposat aquest dimarts emparant-se en la legalitat espanyola i la “inconstitucionalitat” d’establir condicions a favor del coneixement de l’idioma. Aquesta justificació ha estat desmentit per advocats, responsables de l’administració local i per la Plataforma per la Llengua