Cinc anys de presó per al jove escocès que va protestar contra l'empresonament de Hasél

L'Audiència de Barcelona, a partir del testimoni de dos agents dels Mossos, considera provats els delictes d'aldarulls i d'atemptat contra l'autoritat

22 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:43h
William Aitken, en una imatge d'arxiu
William Aitken, en una imatge d'arxiu | Cedida
Un jove escocès que es va manifestar contra l'empresonament de Pablo Hasél ha estat condemnat a cinc anys de presó. L'Audiència de Barcelona considera que hi ha proves suficients per determinar que William Aitken va llençar pedres contra els agents dels Mossos d'Esquadra i va moure contenidors en una concentració als jardinets de Gràcia de la capital catalana.

En concret, el tribunal el condemna pels delictes d'aldarulls i d'atemptat contra l'autoritat, amb l'agreujant d'instrument perillós. Tot plegat es fonamenta a partir del testimoni de dos agents de la policia catalana. El jove, que viu a Barcelona des de fa cinc anys, ja havia passat trenta-sis dies en presó preventiva.

En una entrevista a NacióDigital l'abril de l'any passat, Aitken sostenia que tot plegat havia estat un error i que se'l va mantenir en presó preventiva per un suposat risc de fuga pel fet de ser estranger. De fet, no va ser posat en llibertat primerament perquè la justícia al·legava que formava part d'un país de fora la Unió Europea, el Regne Unit, i que hi havia risc de fuga.

Aitken va ser detingut, juntament amb una trentena de persones més, durant la segona nit d'incidents per les protestes contra l'empresonament del raper. Alerta Solidària, que representava al jove escocès en el cas, ja ha anunciat que pretén recórrer la sentència, la qual considera "desproporcionada", i denuncia contradiccions en les declaracions dels agents dels Mossos.