Petards, fogueres i coca.
La
coca de Sant Joan no pot faltar a taula per celebrar aquesta festa popular que marca l'inici de l'estiu. És un dels elements més representatius de Sant Joan i aquest any els pastissers catalans el preveuen "molt bo" i confien
vendre més d'1,8 milions de coques artesanes.
Se'n fan de
crema i de
xocolata, s'experimenta amb
nous sabors cada any i es plantegen
propostes supercreatives, però la coca
tradicional mai falla: brioix, sucre i fruites confitades. A Catalunya, des de fa quatre anys es fa un concurs per desvetllar la millor coca de Sant Joan de cinc categories diferents.
Enguany van participar-hi més de 200 propostes i els resultats van ser:
- Coca Tradicional, del Forn de Pa i Pastisseria Gil, de Barcelona.
- Coca de Crema i pinyons, de la Pastisseria i Fleca Cal Parra, d'Olost.
- Coca de Llardons, de la Pastisseria Viñallonga, de Montornès del Vallès
- Coca de Xocolata, de la Pastisseria Brunells, de Barcelona
- Coca Creativa, de l’Atelier, de Barcelona
Cal tenir en compte, però que la coca de Sant Joan no només es consumeix a Catalunya. A
Alacant, al sud del País Valencià, en preparen una de
salada. Concretament, de
tonyina, i és de les més desconegudes. També a
Menorca mengen coca de Sant Joan, però l'anomenen
coca bamba. És alta, enrotllada en forma d'espiral i és típica de les festes patronals de l'illa.
Altres notícies de Sant Joan que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te subscriptor