SANT JOAN 2022

Algunes curiositats sobre la coca de Sant Joan

El dolç típic de finals de juny es farceix de múltiples sabors, i va més enllà de les fronteres de Catalunya

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 23 de juny de 2022 a les 18:20 |
Coca de Sant Joan de pinyons | ACN
Petards, fogueres i coca. La coca de Sant Joan no pot faltar a taula per celebrar aquesta festa popular que marca l'inici de l'estiu. És un dels elements més representatius de Sant Joan i aquest any els pastissers catalans el preveuen "molt bo" i confien vendre més d'1,8 milions de coques artesanes.

Se'n fan de crema i de xocolata, s'experimenta amb nous sabors cada any i es plantegen propostes supercreatives, però la coca tradicional mai falla: brioix, sucre i fruites confitades. A Catalunya, des de fa quatre anys es fa un concurs per desvetllar la millor coca de Sant Joan de cinc categories diferents. 


Enguany van participar-hi més de 200 propostes i els resultats van ser:
  • Coca Tradicional, del Forn de Pa i Pastisseria Gil, de Barcelona.
  • Coca de Crema i pinyons, de la Pastisseria i Fleca Cal Parra, d'Olost.
  • Coca  de Llardons, de la Pastisseria Viñallonga, de Montornès del Vallès
  • Coca de Xocolata, de la Pastisseria Brunells, de Barcelona
  • Coca Creativa, de l’Atelier, de Barcelona


Cal tenir en compte, però que la coca de Sant Joan no només es consumeix a Catalunya. A Alacant, al sud del País Valencià, en preparen una de salada. Concretament, de tonyina, i és de les més desconegudes. També a Menorca mengen coca de Sant Joan, però l'anomenen coca bamba. És alta, enrotllada en forma d'espiral i és típica de les festes patronals de l'illa.


Altres notícies de Sant Joan que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació