L'exdirector d'«El País» reconeix que va intentar evitar el pacte entre Sánchez, Podem i l'independentisme

Antonio Caño assegura que l'aliança del PSOE amb aquestes forces era "dolenta" per a Espanya i l'esquerra: "No ens van creure"

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, durant l'anunci del preacord de govern del 2019
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, durant l'anunci del preacord de govern del 2019 | ACN
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:27h
L'exdirector d'El País ha reconegut que va intentar evitar el pacte entre Sánchez, Podem i l'independentismeAntonio Caño, que va dirigir el rotatiu entre maig de 2014 i el juny de 2018, assegura que l'aliança del PSOE amb aquestes forces era "dolent" per a Espanya i l'esquerra, a més d'afirmar que "no ens van creure".

Caño, d'una forma gens subtil, parla d'evitar el pacte amb "populistes i separatistes ara fa quatre anys". D'aquesta manera, és força evident que es refereix a la moció de censura que va investir per primer cop a Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, i que va fer caure Mariano Rajoy arran de la condemna al PP pel cas Gürtel. Posteriorment, tornaria a ser investit el gener del 2020, ja com a líder del partit vencedor en unes eleccions que es van celebrar dos cops, a l'abril i el novembre del 2019, davant la incapacitat de formar executiu.
 
En la moció de l'1 de juny de 2018, el líder del PSOE va ser investit president amb els vots a favor del seu partit, a més d'Unides Podem, ERC, el PDECat, En Marea, el PNB, Bildu, Compromís i Nueva Canarias. Només una setmana després de la votació, Caño va ser rellevat al capdavant d'El País.

Caño fa aquest missatge quan fa pocs dies que la dreta, encapçalada pel PP, ha arrasat l'esquerra en les eleccions andaluses. El futur de Sánchez a la Moncloa es complica cada cop més davant d'un Feijóo que es dispara a les enquestes i un Vox que resisteix al canvi de lideratge dels populars. Mentrestant, les expectatives electorals de Sánchez i del nou projecte de Yolanda Díaz no acaben d'alçar el vol.