Feijóo ja utilitza els resultats a Andalusia per minimitzar Vox i arribar a la Moncloa

El líder del PP assegura que el triomf del seu partit diumenge és la victòria de la "moderació i la centralitat" i que la vella política són ara els populismes

Moreno Bonilla i Feijóo aquest dimarts a la junta directiva del PP
Moreno Bonilla i Feijóo aquest dimarts a la junta directiva del PP | Europa Press
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:35h
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que Andalusia ha votat "gestió, estabilitat i llibertat" i que "el rigor dona vots i és la clau de l'èxit". Ha dit que, en aquests moments, "la vella política són els populismes" i ha fet un elogi de la "nova política de la centralitat", de pacte i consens, la política que "no insulta i que pensa més en les persones que en les ideologies". Sense esmentar en cap moment Vox, ha definit el resultat a Andalusia com "el triomf de la moderació", quan s'és a punt de passar la pàgina dels "radicalismes i les polèmiques estèrils". Ha fet una crida a la "centralitat" i, en al·lusió a la majoria de la investidura de Pedro Sánchez, ha afirmat que "amb una constel·lació de minories es pot arribar al govern però no es pot governar".  

Ho ha dit en l'inici de la junta directiva nacional del partit, que s'ha reunit aquest dimarts, dos dies després de les eleccions andaluses, en què el PP ha obtingut la majoria absoluta. Feijóo ha destacat el lideratge de Juan Manuel Moreno Bonilla, "que ha estat l'únic candidat que ha sortir a guanyar les eleccions, mentre que els altres candidats van sortir a perdre i han perdut". Ha destacat que s'ha guanyat perquè s'ha explicat el balanç d'un govern, i perquè s'ha fet "política d'estat".

"L'horitzó polític ha canviat", ha dit Feijóo, i s'ha adreçat a un electorat que "reclama unes altres formes i uns altres fons" i que no s'imposarà "cap radicalisme aliè als interessos del poble espanyol". Ha assenyalat que "l'insult, el populisme i la ruptura" no resolen els problemes de fons i que "cal unir a tots aquells que creuen en Espanya"

Moreno Bonilla ha intervingut abans, en un clima d'eufòria, per dir mirant Feijóo que l'èxit del PP ha estat "el teu èxit". "Espanya necessita una alternativa i un president", ha dit, tot destacant que el PP ha guanyat a les vuit províncies andaluses i, simbòlicament, a Sevilla, una plaça on sempre havia guanyat el PSOE. Ha assegurat que assumeix la presidència de la Junta des de la responsabilitat més que des de l'eufòria i ha reclamat als seus "humiltat" i no perdre el contacte amb la realitat.

El resultat de les eleccions de diumenge ha consolidat el lideratge de Moreno Bonilla en el PP andalús. Però sobretot ha reforçat Feijóo en la seva ofensiva cap a la Moncloa. En clau molt interna, Andalusia blinda l'eix Feijóo-Moreno en el nucli dur del PP. El líder gallec ha establert una veritable aliança amb el PP del sud, que representa Elías Bendodo, número tres de Génova i braç dret del president andalús.