Els Bombers estabilitzen el foc d'Artesa de Segre i donen per acabat el període d'incendis simultanis

En els darrers dies s'han encès una cinquantena d'incendis que han afectat prop de 4.000 hectàrees. Interior anunciarà en els propers dies les restriccions per Sant Joan

Agents Rurals en una zona cremada
Agents Rurals en una zona cremada | ACN
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 8:21h
Els Bombers de la Generalitat remullen aquest dimarts les zones dels focs d'Artesa de Segre i Peramola (Lleida) i han assegurat que ha estat una "nit tranquil·la" per a tots dos incendis. En el foc d'Artesa, estabilitzat des d'aquest dilluns a la tarda, treballen 48 dotacions terrestres i 16 en el de Peramola, controlat des d'aquest mateix dilluns. Amb aquest escenari, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat la finalització del període d'incendis simultanis a Catalunya, que s'ha allargat des de dimecres. El més virulent ha estat el d'Artesa de Segre, amb més de 2.7000 hectàrees cremades.

Les previsions meteorològiques dels propers dies seran més favorables, amb menys temperatura, menys vent, més humitat i algunes pluges arreu del territori. El pla Infocat passarà en les properes hores d'emergència a alerta. Els Bombers han començat a reduir els dispositius i s'anirà restituint la normalitat després d'una setmana molt intensa.

En total, s'han encès una cinquantena de focs en els darrers dies, que han cremat prop de 4.000 hectàrees. Elena reivindica la feina feta pels Bombers i Agents Rurals i insisteix en enfortir el sistema de seguretat i d'emergències. De tota manera, el conseller ha avisat que "avui no s'acaba res". "El risc continua i cal prudència i responsabilitat. És imprescindible", ha reblat.

En els propers dies, el Departament d'Interior anunciarà les mesures previstes per Sant Joan. El conseller d'Interior ha recordat que cada any hi ha restriccions per la revetlla, com la prohibició de llençar pirotècnia a menys de 500 metres de qualsevol punt de vegetació. Ha insistit que més enllà d'això, les mesures concretes que es puguin prendre atenent a la situació de risc actual s'anunciaran entre aquest dimarts o dimecres.