L'incendi d'Artesa de Segre ja ha cremat gairebé 1.500 hectàrees

Un total de 40 dotacions de Bombers i membres de l'exèrcit han treballat aquesta nit sobre el terreny

Les flames a l'incendi d'Artesa de Segre
Les flames a l'incendi d'Artesa de Segre | ACN
17 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:30h
El foc d'Artesa de Segre segueix cremant gairebé 48 hores després de ser declarat. Segons han informat els Bombers aquest divendres al matí, hi ha contingudes les zones est, nord i sud, mentre que l'oest, que avançaria cap a Sant Mamet, es manté molt activa. El cap de suport dels Bombers, Miquel López, ha explicat que l'objectiu del dia és concretament el de la serra de Sant Mamet i l'ha qualificat de "complicat". 

Segons l'última actualització del cos de Bombers, el foc ha cremat gairebé 1.500 hectàrees, però López ha recordat que cal tenir en compte que el perímetre amb què es treballa és més gran. Ara per ara, el foc té potencial per cremar-ne fins a 20.000, segons va explicar el cap dels Bombers, David Borrell.

Els Bombers expliquen que en aquest incendi caldrà continuar llaurant per poder-lo anar estrenyent. Durant la nit s'hi ha treballat amb línia d'aigua i foc tècnic. En aquest sentit, el delegat del Govern a les comarques de Ponent, Bernat Solé, ha agraït la feinada dels pagesos, a qui s'ha tornat a convocar a les nou d'aquest matí per seguir col·laborant en les tasques per evitar l'expansió del foc, sobretot al flanc esquerre.

Les autoritats han donat ordre de confinament a alguns nuclis del terme d’Artesa de Segre (al qual pertany Baldomar), com ara Clua, i a Alòs de Balaguer. També han estat evacuades 20 persones del municipi de la Clua, 54 persones més de la casa de colònies Cal Petit d'Argentera -entre monitors i residents- i el càmping Os de Balaguer, on només hi havia els propietaris. No hi ha ferits. López ha demanat respectar les ordres de confinament dictades el dimecres a la tarda i que, per ara, no hi ha noves ordres en aquest sentit.