El PSC tanca files amb Collboni per repetir com a alcaldable a Barcelona

Els socialistes catalans sostenen que són un partit independent del PSOE i que seran ells els que triaran els seus candidats

La portaveu del PSC, Alícia Romero, al Parlament
La portaveu del PSC, Alícia Romero, al Parlament | ACN
13 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:14h
"Collboni és el nostre candidat a l'alcaldia de Barcelona". Amb aquesta contundència ha respost la portaveu del PSC, Alícia Romero, a les informacions que apunten que el ministre de Cultura, Miquel Iceta, podria rellevar Jaume Collboni com a cap de llista a les eleccions municipals del 2023. La direcció dels socialistes catalans ha insistit, per activa i per passiva en els darrers mesos, que serà el partit qui prengui les decisions sobre els sues candidats per moltes "reflexions" que es facin de forma externa. "Avui, el nostre candidat, 100%, és Collboni", ha repetit Romero davant la insistència en les preguntes de la premsa en el contacte informatiu del partit d'aquest dilluns. 

De fet, ha estat el mateix líder del PSC a la capital catalana i tinent d'alcalde el que, en declaracions a RAC 1, ha defensat la seva candidatura i titllat d'"especulacions" les alternatives que corren entre bambolines. Però Collboni ja ha deixat caure que, en tot cas, si hi ha algú que vol ser alcaldable, encara que sigui una figura amb tant de pes dins de la formació com Iceta, s'haurà de presentar a unes primàries, que ell mateix pensa disputar, com va fer en el seu dia Jordi Hereu a Montserrat Turra

El PSC té previst triar el seu cap de llista a l'alcaldia de Barcelona a la tardor. Mentrestant, ha dit la portaveu socialista, l'actitud dels seus dirigents ha de ser la de centrar-se a governar. Romero ha volgut deslligar el cas Collboni del que va passar amb la tria del candidat a les eleccions catalanes. En aquella ocasió, en sintonia amb el PSOE i la Moncloa, Salvador Illa es va convertir en l'aspirant a la presidència de la Generalitat i Iceta va ocupar una cadira al consell de ministres. Illa va deixar el Ministeri de Sanitat a correcuita.

Els socialistes proven de dotar d'estabilitat Collboni en un moment en què els màxims adversaris electorals dels socialistes a Barcelona ja han triat cap de llista. Ada Colau va ratificar aquest maig que optarà a un tercer mandat al capdavant dels comuns mentre que Ernest Maragall tornarà a ser cap de cartell d'ERC a la capital catalana.