El Primavera Sound continuarà a Barcelona fins al 2027: així és el contracte amb el qual es treballa

Els organitzadors descarten "completament" que hi hagi més edicions de dos caps de setmana a la capital catalana i agraeixen que a Madrid els hagin rebut "amb els braços oberts"

El Primavera a la Ciutat també podria traslladar-se a la capital espanyola
El Primavera a la Ciutat també podria traslladar-se a la capital espanyola | ACN
NacióDigital
12 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:07h
El Primavera Sound preveu signar "aquesta setmana" el contracte per seguir a Barcelona fins al 2027. Ho han anunciat en roda de premsa els codirectors del Primavera Sound, Gabi Ruiz i Alfonso Lanza, que han tancat la porta a repetir una edició com la d'enguany, amb dues setmanes de festival a la capital catalana. La intenció del Primavera Sound és, com ja passarà el 2023, fer una setmana a Barcelona i l'altra a Madrid, on s'estrenaran l'any que ve i on els han rebut "de braços oberts", han dit. L'edició del 20è aniversari tanca amb prop de 500.000 assistents al llarg de dos caps de setmana de festival i un impacte econòmic per a la ciutat que xifren en 349 milions d'euros

Sobre la polèmica oberta amb l'Ajuntament de Barcelona per la continuïtat del festival a la ciutat, Ruiz ha garantit que la seva voluntat és "100%" quedar-se a la capital catalana. "Som un festival de Barcelona", ha resumit. Per això ha celebrat que l'alcaldessa, Ada Colau, els visités i intercedís directament amb ells per intentar solucionar els problemes que planteja l'organització, que no són econòmics, ha insistit, sinó sobretot logístics.

 L'origen de les tensions 

"Estem demanant una setmana més de muntatge", ha relatat, per evitar problemes com els que van provocar aglomeracions i cues dijous a la nit a la zona de bars. Ara bé, l'escull principal és el cap de setmana en què s'ha de celebrar el festival el 2024, ja que per qüestions de calendari de contractació de bandes nord-americanes el Primavera vol que, de totes totes, sigui en dates de juny i no les últimes de maig, com presumiblement ofereix l'Ajuntament. Tanmateix, Gabi Ruiz ha assegurat que fins i tot si no se'ls concedeix aquesta petició, ha assumit el compromís de mantenir el festival a Barcelona igualment. 

Ruiz també ha rebel·lat tensions amb l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, al qual ha retret que hagi limitat a darrera hora fins a la meitat (15.000 persones) l'aforament de la part del recinte que acull tota l'oferta del Primavera Bits, un espai que ocupa el recinte després del Port del Fòrum, ja a Sant Adrià. Els organitzadors també han denunciat que el consistori no ha posat cap facilitat per treballar a l'organització, i han arribat a dir que se'ls ha sotmès a un control d'entrades i sortides propi d'una alerta terrorista de nivell 4. D'altra banda, el codirector ha implorat que la interlocució del festival amb les diverses administracions i gestors dels espais que ocupa se simplifiqui.

En qualsevol cas, Ruiz ha donat gairebé per fet que pròximament se signarà un acord perquè el Primavera continuï a Barcelona fins al 2027, en la versió d'un sol cap de setmana que es feia fins a enguany, i amb el segon cap de setmana a Madrid a partir de l'any 2023. "Estem cansats d'aquest tema", ha mantingut Ruiz preguntat per si no hi haurà més edicions dobles a Barcelona. El codirector ho ha descartat "completament" i ha agraït que Madrid els hagi rebut "amb els braços oberts". La seva intenció és doncs quedar-se a Madrid, concretament a Arganda del Rey, més enllà de l'any vinent.

Aquest canvi podria suposar que el Primavera a la Ciutat, que ha portat concerts a diverses sales barcelonines durant la setmana, s'acabi desplaçant també a la capital espanyola, on l'organització es vol quedar "per sempre". Ruiz ha conclòs que "la nostra voluntat és anar a Madrid i quedar-nos-hi".

 Balanç del Primavera Sound 2022 

A més a més, la roda de premsa ha servit per fer balanç de l'edició del 2022, la del 20è aniversari, que han tancat amb prop de 500.000 assistents al llarg de les dues setmanes de festival i un impacte econòmic per a la ciutat que xifren en 349 milions d'euros. "És l'esdeveniment amb més impacte econòmic a la ciutat de Barcelona després del Mobile World Congress", ha assegurat Lanza. Segons ha explicat, el primer cap de setmana va albergar unes 220.000 persones i el segon n'ha reunit 240.000.

Quant al desenvolupament del festival, els organitzadors han dit que en general ha sigut exitosa, però han reconegut problemes en la jornada inicial al Parc del Fòrum. Han atribuït les llargues cues en barres i lavabos al fet que no van preveure l'entrada "massiva" de públic des de tan aviat a la tarda. També, de nou, al fet de no haver disposat de prou temps per al muntatge del festival.

Finalment, els organitzadors del Primavera també estan satisfets amb la programació de Primavera a la Ciutat, que s'ha desplegat entre els dos caps de setmana al Fòrum. Han lamentat les moltes cues registrades pels abonats per accedir a les sales, però han dit que no renuncien a fer aquests formats més reduïts. En tot cas, el problema es podria traslladar a Madrid si, com han apuntat, en celebrar-s'hi el segon cap de setmana de festival a partir de l'any vinent, el programa de sales es trasllada també allà.
Arxivat a