Un tribunal prorús condemna a mort dos britànics i un marroquí per haver col·laborat amb Ucraïna

El Tribunal Suprem de l'autoproclamada república de Donetsk els acusa d'actuar com a mercenaris del país presidit per Volodímir Zelenski

Soldats ucraïnesos a la regió est del país, en una imatge d'arxiu
Soldats ucraïnesos a la regió est del país, en una imatge d'arxiu | Europa Press
L.G.
09 de juny del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:55h
El Tribunal Suprem de l'autoproclamada república de Donetsk -prorussa- ha condemnat aquest dijous a pena de mort dos ciutadans britànics i un marroquí acusats de participar en la guerra d'Ucraïna a favor del bàndol del país presidit per Volodímir Zelenski. El tribunal prorús de Donetsk va iniciar dilluns el judici a Sean Piner, Aiden Aslin i Sadun Brahim, capturats per les tropes russes en el marc de la guerra i que van reconèixer dimecres part dels delictes que se'ls atribuïen.

Ara, una vegada analitzada "la totalitat de les proves", el Suprem ha provat la culpabilitat dels acusats i ha determinat que hauran de ser "condemnats a mort", segons recull l'agència russa de notícies TASS. La Justícia de Donetsk imputa a Piner, Aslin i Brahim la comissió de delictes de forma grupal entre els quals hi ha la presa forçosa del poder, alhora que els acusa d'actuar com a mercenaris en el conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Poc després de l'inici de la guerra, Zelenski va impulsar la Legió de Defensa Territorial d'Ucraïna, un destacament mitjançant el qual Kíiv buscava engrossir les seves files amb voluntaris internacionals. Segons les autoritats russes, gairebé 7.000 estrangers procedents de més de 60 països s'han unit a les forces ucraïneses per participar en el conflicte des del començament a finals de febrer, ja fa més de cent dies. Rússia diu que poc més de mil d'aquests "mercenaris estrangers" van ser capturats, mentre que prop d'uns 400 van estar atrapats durant el setge a la planta siderúrgica d'Azovstal, a Mariúpol.