Agbar consolida la junta general de grups d'interès

Àngel Simon, president de la companyia, agraeix la implicació dels agents per debatre sobre els reptes actuals i adoptar conjuntament compromisos de futur

Junta general de grups d'interès d'Agbar
Junta general de grups d'interès d'Agbar | Agbar
NacióDigital
09 de juny del 2022
Actualitzat el 01 de juliol del 2023 a les 12:15h
Agbar va celebrar aquest dimecres la seva junta general de grups d’interès, una nova edició de la trobada participativa que promou la companyia amb l’objectiu de retre comptes amb els grups d’interès –no només amb els accionistes- i consolidar el procés d'escolta activa per adoptar, conjuntament, compromisos de futur.  

La junta general de grups d’interès, que es podia seguir en obert per streaming, es va desenvolupar en tres eixos seguint els criteris ESG –ambientals, socials i de governança-, uns indicadors que estan guanyant rellevància per a les administracions, les empreses i altres institucions per establir quan una estratègia és sostenible. 

En aquest context, Àngel Simon, president d’Agbar, va mostrar la satisfacció per consolidar “un model innovador de rendició de compte”. “Ens permet consolidar les aliances amb tots els nostres stakeholders i generar confiança mútua per continuar treballant, des de la corresponsabilitat, per millorar la qualitat de vida de les persones”, va afegir.

 
Innovació i medi ambient
El primer bloc de l’esdeveniment, es va dedicar al compromís amb el medi ambient i va comptar amb la participació Tomàs Molina, meteoròleg i divulgador científic. En aquest bloc, es va posar de que el 2050 més del 40% de la població mundial viurà en àrees d’estrès hídric greu, per la qual  cosa la innovació és fonamental per gestionar uns recursos cada cop més escassos.

Un exemple de com es pot millorar la resposta davant del canvi climàtic des de la gestió de l’aigua és el projecte Biotop de Sabadell, i així ho va compartir l'alcaldessa Marta Farrés, que va assenyalar com l’impuls del projecte ha constituït un canvi de paradigma en el cicle de l’aigua, junt amb Enric Blasco, president d’Aigües de Sabadell.

En l’acte, Agbar va destacar la transformació de les plantes depuradores en ecofactories, plantes  generadores de recursos que són referents en economia circular per la reutilització de l’aigua, la valorització de residus i l’autoabastament energètic, així com pel seu impacte positiu global a  l’entorn.  

Compromís amb l’acció social
També es va abordar el compromís amb l’acció social de la companyia, i es va destacar en primer lloc l’impuls a l’ocupació de qualitat. En  aquest sentit, Manuel Cermerón, CEO d’Agbar, i Matías Carnero, president d’UGT Catalunya, van mantenir un diàleg sobre l’impuls dels green jobs i van destacat la importància de l’FP dual per millorar l’ocupabilitat. Aquests graus de formació professional dual de l’aigua s’imparteixen en centres de Granollers, Tarragona, Barcelona, Cornellà i Tàrrega.

D’altra banda, es va compartir com el grup Agbar continua trencant barreres també en l’àmbit de  l’atenció al client amb el programa “Amb tu”, que està centrat a garantir que tots els clients, sense excepció, puguin accedir als serveis, sobretot en el cas de les persones en situació de  vulnerabilitat, identificant les barreres digitals, de comprensió, d’accessibilitat o econòmiques. 

Felipe Campos, director d’Acció Social d’Agbar, va destacar la col·laboració amb Creu Roja per  detectar i ajudar les persones en situació de vulnerabilitat, per “no deixar ningú enrere”. Així  mateix, es van compartir els avenços del projecte ONA, per facilitar l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat.

L'àmbit de la governança
En l’últim bloc de la junta es va aprofundir en el compromís del grup amb la governança i, en concret, es va destacar l’exemple del Pacte Social d’Agbar, la proposta per a una reconstrucció verda i inclusiva després de la Covid-19, territori per territori,  amb la col·laboració de les administracions i les entitats locals. 

Així mateix, Toni Aira, periodista, professor de Comunicació i membre del Consell d’Agbar, va  explicar de quina manera l'organisme permet avançar en un bon model de governança, clau per  generar confiança i anticipar-se als riscos.
Arxivat a