Gràcies, ministra Sánchez

«Només són números descontextualitzats per 349è any consecutiu»

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez | ACN / Albert Segura
02 de juny del 2022
Actualitzat el 19 de març del 2024 a les 19:25h

Però a qui se li acut. S'ha de ser maleducat per agafar les dades sobre l'execució pressupostària de l'Estat per territoris i començar a analitzar-les fil per randa. Denunciant, fins i tot, els greuges històrics i pesadíssims entre Catalunya i Madrid. S'ha de ser deslleial.

Amb raó Raquel Sánchez, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, va entrar ahir a la tertúlia del Basté per cantar-nos la canya a tots. "Hem de ser seriosos i rigorosos", va dir. I ho va dir invertint aquestes 6 paraules quan podria haver-ne invertit només una: calleu. Però ja veieu fins a quin punt el govern espanyol és magnànim amb nosaltres, que Sánchez va sextuplicar -sextuplicar!- la inversió oral prevista a les ones catalanes.

"Les xifres no expliquen bé el detall de les actuacions", va afegir. Efectivament, les xifres no expliquen bé el detall de les actuacions. Expliquen bé el part d'un cavallet de mar, probablement. El Big Bang. El conte de la Caputxeta Vermella. La llum d'un capvespre d'estiu. Però no aquestes inversions desateses pel govern espanyol. Això no ho expliquen les xifres, sinó el Màgic Andreu.

Per tant, no us fixeu en aquests percentatges rodons, concloents i claríssims perquè no venen al cas. Només són números descontextualitzats per 349è any consecutiu, números que no poden posar en dubte que aquest sigui un govern fiable. Perquè sí, Sánchez va afirmar que "aquest és un govern fiable". Al mateix temps que li anaven relatant les dades plenes d'incompliments, una per una, ella afirmava que el seu govern tal. N'hi ha per tirar la B-40 al foc.

Però el moment culminant va arribar quan la ministra va demanar que no es contraposessin les dades de Catalunya amb les de la capital, perquè "fer la comparativa amb Madrid genera crispació i no s'adapta a l'agenda del retrobament". No s'adapta a l'agenda del retrobament! Quina meravella! Feia anys que la política no es veia immersa en un argument tan ben travat.

A partir d'ara, respongueu amb aquesta frase si veieu que la fleca de sota casa us ha apujat la barra de quart, si a la feina el vostre cap us recrimina qualsevol cosa, o si la vostra parella us ataca amb un retret feridor en plena crisi matrimonial. Perdona, això que estàs fent de demanar-me que abaixi la tapa del vàter no s'adapta a l'agenda del retrobament, no anem bé.

Pensant en aquest últim cas de la parella, per cert, Raquel Sánchez encara ens va obsequiar amb una altra frase magistral per ser utilitzada en les situacions més complicades. Apunteu-vos-la perquè li va resoldre la papereta a ella i en algun moment de la feixuga vida conjugal us la resoldrà a vosaltres: "Segur que aquest any l'execució serà més positiva i l'any que ve encara ho serà més." El pronòstic no sol fallar.

Arxivat a