Ucraïna afirma haver matat Alexander Kislinsky, el millor franctirador de Rússia

Formava part de la 22a Brigada Spetsnaz del GRU/GU de les forces russes

Soldats russos a la regió est del país
Soldats russos a la regió est del país | Europa Press
V.R.
01 de juny del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:55h
Les forces armades d'Ucraïna afirmen haver matat el franctirador més important de Rússia. Segons diverses fonts progovernamentals russes citades per diferents mitjans internacionals, Alexander Kislisnky, tirador de categoria de la 22a Brigada Spetsnaz del GRU/GU de les forces russes, hauria mort el passat 24 de maig en una batalla en territori ucraïnès a la zona del Donbass.
  Diversos canals de Telegram i VK -xarxa social russa similar a Facebook- haurien confirmat la notícia, segons els mitjans especialitzats. Considerat "un guerrer heroic", Kislinsky ha estat enterrat a Rússia. Encara que es desconeix quines eren les seves habilitats concretes, el franctirador era molt respectat entre les files russes i un dels millors de les últimes dècades, segons els principals informes.

El president nord-americà, Joe Biden, ha anunciat aquest dimarts que traslladaran nous sistemes de llançament múltiple de coets (MLRS, anomenats així per les seves sigles en anglès) a Ucraïna per fer front a la invasió russa i colpejar "objectius clau". En un article d'opinió publicat al diari The New York Times ha explicat que es proporcionaran "sistemes de coets i municions més avançades que els permetran colpejar amb més precisió objectius clau al camp de batalla a Ucraïna", ha recalcat Biden.