Nou raons per visitar els països nòrdics a l'estiu

El nord d'Europa amaga paisatges de conte i s'hi poden fer activitats de tota mena: des de passejos amb caiac a senderisme en boscos salvatges, fins a banys termals en plena naturalesa

Paisatge de postal a Noruega
Paisatge de postal a Noruega | Pixabay
NacióDigital
05 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:30h
Les vacances d'estiu sovint es relacionen amb viatges a llocs de platja i espais paradisíacs. Però els països nòrdics també són una bona opció: temperatures agradables i sol a mitjanit permeten gaudir de moltes activitats a l'aire lliure, durant el dia i durant la nit. 

Des d'Islàndia fins a Noruega, passant per Dinamarca, Suècia, Finlàndia i les Illes Fèroe. Rutes amb caiac, senderisme, un creuer nocturn pels fiords o fer esquí d'estiu. Hi ha propostes per a tots els gustos, calmats i atrevits, que no deixen indiferent i sorprenen qui aposta per aquests destins. 

Caiac a Estocolm
La capital de Suècia és una ciutat pintoresca formada per 14 illes comunicades entre elles per una cinquantena de ponts. El vincle d'Estocolm amb el mar és profund i una de les millors maneres de conèixer la ciutat és remant un caiac.

Es poden fer excursions pel tranquil canal de Langholm i a última hora de la tarda és possible fer fotos espectaculars de l'eterna posta de sol.
 

Ruta en caiac pel centre d'Estocolm Foto: Viator

 
Banys termals a Islàndia
Els balnearis termals són molt freqüents a Islàndia i el primer lloc de la classificació és per a Blue Lagoon. A vint minuts en cotxe de l'aeroport de Keflavík, el complex té taquilles privades, vestuaris, bar i dutxes, a més d'una piscina gegant amb aigües termals terapèutiques on banyar-se. Entre altres serveis, també s'hi pot trobar una sauna i una cascada de massatges. Recomanen visitar-ho al vespre per gaudir de la llum del sol durant la nit. 
 

Blue Lagoon, a Islàndia Foto: iAgua


Natació urbana a Copenhaguen
Els habitants de Copenhaguen neden i es refresquen -tot i les temperatures habituals a la capital de Dinamarca- en un complex urbà de piscines i aigües termals al port. Una zona de lleure dissenyada per a totes les edats amb dues piscines interconnectades entre elles on nedar i saltar, així com un espai on banyar-se directament al mar. Si no t'atreveixes a entrar a l'aigua, tens l'opció de prendre el sol tranquil·lament en un ambient molt cosmopolita. 
 

Piscines al port de Copenhaguen Foto: archdaily.net


Esquí d'estiu a Noruega
Qui diu que l'esquí només es pot practicar a l'hivern? Noruega estacions d'estiu que oren des del maig i fins a la tardor. Si la crema solar ja és necessària si s'esquia durant l'hivern als Pirineus, durant l'estiu a Noruega és un element indispensable a la motxilla abans d'enfundar-se el vestit d'esquí. Baixar pistes vertiginoses o acompanyar els descensos amb una sessió d'spa a la tarda és possible mentre es gaudeix d'uns paisatges espectaculars.
 

Esquí d'estiu a Noruega Foto: Stryn Summer Ski


Senderisme a les Illes Fèroe
Aquest petit arxipèlag danès al nord de l'Atlàntic és un paradís per als amants del senderisme i de la natura salvatge. El conjunt de les Illes Fèroe compta amb 23 rutes de senderisme per a tots els nivells que et permeten arribar a llocs especials com el far Kallur, l'aldea de Saksun, la cascada Múlafossur o el llac Sorvagsvatn. A més, els paisatges verds impacten a primera vista.
 

Senderisme a les Illes Fèroe Foto: visitfaroeislands.com


Acampada lliure a Suècia
Es diu que Suècia amaga els darrers indrets salvatges d'Europa i, un cop s'hi arriba, es pot comprovar que és cert. Acampar a Suècia és un sinònim de viure dies d'aventures mentre es gaudeix de la bellesa natural d'aquest país que amaga boscos gegants, llacs cristal·lins i fenòmens tan nòrdics com el sol de mitjanit. Des del parc nacional Skull Skogen, on hi ha zones de naturalesa verge on acampar, fins a l'illa de Gotland, el país és un pou de sorpreses.
 

Acampada lliure als boscos de Suècia Foto: visitsweden.com


Ràfting en aigües braves noruegues
Els rius noruecs es caracteritzen per tenir les aigües ben revolucionades, un tret que anima a practicar ràfting sense fre. De fet, el riu Sjoa és ideal per practicar aquest atrevit esport: hi ofereixen un emocionant viatge d'entre 15 i 18 quilòmetres que baixa per ràpids de diferents nivells. 
 

Ràfting als rius de Noruega Foto: visitnorway.es



Contemplar balenes a Reykjavík
Islàndia és un país envoltat de natura i ideal si ets un amant de la fauna. Si sempre has somiat veure en directe els moviments de les balenes, Reykjavík és el destí perfecte. Hi ha excursions, t'expliquen sobre la fauna marina de la regió i pots veure molts tipus de balenes, des de les geperudes, fins a les d'aleta, i també taurons pelegrins o dofins de pic blanc. 
 

Contemplar balenes a Islàndia Foto: Visit the World


Creuer als fiords noruecs
Els fiords noruecs són Patrimoni de la Humanitat i conformen un entorn natural indescriptible. La costa oest de Noruega és realment un espectacle: blocs de gel, grans muntanyes, cascades, laberints de roques i una infinitat de natura. Passejar per un fiord amb creuer és el súmmum.
 

Un creuer navegant per un fiord noruec Foto: visitnorway.es