El PSC vincula l'adeu amb crítiques de Graells a l'Hospitalet al seu fitxatge per ERC

Els socialistes catalans creuen que les acusacions d'inacció al partit formulades per l'exregidor en el cas del Consell Esportiu s'expliquen "perfectament" per la seva incorporació a les llistes electorals dels republicans

Jaume Graells
Jaume Graells | Helena Margarit
30 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:21h
El cas del Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat continua desgastant el PSC. Al marge de la investigació judicial, aquest divendres va transcendir que Jaume Graells, el regidor que va denunciar les irregularitats a l'ens esportiu, va estripar el carnet del partit amb crítiques a la direcció de la formació per la seva "actitud passiva i poc compromesa per esbrinar els fets". Graells, dur amb el comportament de la cúpula socialista a l'Hospitalet abans d'abandonar la militància, té moltes opcions de convertir-se en el pròxim candidat d'ERC per a les eleccions municipals del 2023, tal com va avançar aquest dissabte NacióDigital. En la roda de premsa d'aquests dilluns, el PSC ha afirmat que l'actitud crítica de Graells no s'explica sense el seu fitxatge pels republicans.

La viceprimera secretària d'Organització i Acció Electoral dels socialistes catalans, Lluïsa Moret, ha apuntat que les "dues notícies s'expliquen per si mateixes", en referència a la renúncia de Graells i la seva futura incorporació com a independent al projecte municipalista d'ERC. "Una notícia encadenada amb l'altra explica perfectament què ha passat i què passa", s'ha limitat a afegir la portaveu de la formació.

Graells suma suports per assumir la responsabilitat de ser cap de llista d'ERC a les eleccions municipals del 2023. És la proposta que defensa l'executiva de l'Hospitalet, un pas que ha d'avalar l'assemblea local. Graells ja va participar aquest dissabte en l'acte de proclamació d'Ernest Maragall com a candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, on va coincidir amb Oriol Junqueras, consellers republicans a l'executiu i la cúpula del partit. L'exregidor socialista, que manté una bona relació personal amb Maragall des de fa anys, es perfila com un dels principals fitxatges d'ERC a l'àrea metropolitana de cara a les candidatures dels comicis de l'any que ve.