Quina diferència d'edat hi ha entre els actors d'«Stranger Things» 4 i els seus personatges?

Netflix ja ha estrenat els primers 7 capítols d'una de les seves sèries més exitoses de tots els temps

Quatre dels protagonistes de la sèrie
Quatre dels protagonistes de la sèrie | Netflix
V. R.
30 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:36h

És innegable que Stranger Things és una de les sèries més seguides, estimades i exitoses dels últims anys. Netflix va saber prémer les tecles adequades per crear una ficció plena de ritme, bons personatges, un guió de categoria i una ambientació que ha aplegat milions de fanàtics arreu del planeta. Des del 27 de maig es pot gaudir a la plataforma la 4a temporada de la sèrie, que planteja nous reptes per als protagonistes i situa en Mike, Will, Eleven i companyia en escenaris completament nous... i carregats de terror. 

Els germans Duffer, creadors de la sèrie, han trigat 3 anys -amb una pandèmia de coronavirus pel mig- en estrenar una nova fornada de capítols. Encara que el temps s'hagi aturat a la sèrie, els actors i actrius que interpreten els personatges no poden evitar amagar els canvis físics. Especialment els adolescents -que ja no ho són- que van iniciar el camí d'Stranger Things ara fa 6 anys, quan només eren uns nens. La diferència d'edats entre els intèrprets i els seus personatges és cada vegada major. 

Els personatges principals: hi ha tanta diferència?
Físicament, els personatges han evolucionat de manera evident des de la primera temporada. Encara que el guió ho hagi fet amb ells, desenvolupant un to molt més tenebrós i adolescent, els actors i actrius del repartiment original han crescut... més ràpid del que la història requereix. La diferència és clara:

Eleven (Millie Bobbie Brown): encara que no se sàpiga de manera exacta quan va néixer el seu personatge, es coneix l'any, el 1971. Eleven té 15 anys en aquesta quarta temporada, situant-la tres per sota de l'edat real de l'actriu. Gràcies a Stranger Things es va fer molt coneguda a nivell mundial, però ara que ja té la majoria d'edat, la intèrpret ha denunciat de manera molt activa la sexualització que ha patit durant anys per la sèrie de Netflix.

Mike Wheeler (Finn Wolfhard): d'un nen petit que es tancava al soterrani a jugar Dungeons & Dragons a vestir com un adolescent de California i voler gaudir de l'amor d'institut. En Mike és un dels intèrprets que ha evolucionat de manera evident. I és que a la ficció té 15 anys però Wolfhard ja té 19 anys.
 

En Mike, l'Eleven i en Will Foto: Netflix


Will Byers (Noah Schnapp): és un dels personatges principals amb els canvis físics més evidents, encara que la diferència d'edat sigui una de les menors de tot el repartiment principal. Schnapp té 17 anys, només dos més que el seu personatge de la sèrie.

Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin): membre de l'equip de basquetbol de l'institut, en Lucas decideix fugir de les etiquetes que els han perseguit a ell i als seus amics, i intenta convertir-se en una persona popular. Més musculat, McLauglin no aconsegueix amagar que té 20 anys, cinc més que el del seu personatge.

Dustin Henderson (Gaten Matarazzo): en la mateixa situació que Eleven o en Mike, l'estimat personatge del Dustin té una diferència considerable d'edat entre ell i el seu actor. Matarazzo ha complerta ja els 19 anys, encara que pel seu físic més infantil no es noti tant com els seus companys de repartiment.

Nancy Wheeler (Natalia Dyer): els joves adults de la sèrie augmenten la diferència d'edat entre personatge i intèrpret de manera molt considerable. Dyer és a punt d'arribar als 30 anys i el seu personatge, que acaba de sortir de l'institut, en té 19.

Jonathan Byers (Charlie Heaton): el mateix passa amb en Jonathan, la parella de la Nancy a a la sèrie. El britànic ja ha complert 28 anys a diferència del seu personatge, que acaba de sortir de l'institut i està intentant entrar a una universitat, que en té 18 acabats de complir.

Steve Harrington (Joe Keery): un dels personatges que millor ha evolucionat en els 6 anys que fa que la sèrie es produeix a Netflix també pateix una diferència d'edat molt rellevant. L'Steve, que actualment treballa en un videoclub i és un any més gran que en Jonathan i la Nancy, té 19 anys a la sèrie. A la vida real, Keery ja ha complert els 29 anys.

Robin Buckley (Maya Hawke): una de les majors sorpreses de la sèrie i de la temporada anterior, la tercera, és l'actriu Maya Hawke, filla dels famosos intèrprets Ethan Hawke i Uma Thurman. La diferència d'edat és de les menys pronunciades de tota la ficció de Netflix: la Robin té 19 anys i Hawke en té 23.

Max Mayfield (Sadie Sink): la darrera incorporació al grup d'amics de Hawkins va ser la de la Max, qui va ser parella del Lucas. La diferència d'edat torna a ser ben notòria entre ella i el seu personatge: dels 15 anys de la sèrie a tenir-ne 20 reals.

Erica Sinclair (Priah Ferguson): gràcies a la trama de la tercera temporada, la germana del Lucas guanya molt més protagonisme en aquesta nova fornada de capítols de la sèrie de Netflix. La diferència d'edat, aquí, sí que és encara més pronunciada: en teoria, la petita dels Sinclair té només 11 anys. En canvi Ferguson ja en té 15.