El Barça es corona a la Copa de la Reina i tanca una temporada (quasi) perfecta

Les jugadores de Jonatan Giráldez guanyen per 6-1 l'Sporting de Huelva i es fan amb el doblet, Lliga i Copa, amb l'espina clavada d'una Champions que no va poder ser

El Barça celebrant la novena Copa de la Reina de la seva història
El Barça celebrant la novena Copa de la Reina de la seva història | FCB
29 de maig del 2022
Actualitzat a les 15:38h
El Barça tanca, novament, una temporada memorable. Aquest diumenge s'ha apoderat d'un nou títol: la Copa de la Reina, després de guanyar l'Sporting de Huelva per 6 gols a 1 (Mapi León 32', Ana Maria Crnogorčević 73', Claudia Pina 80', Lieke Martens 86' i Alexia Putellas 90+3). Les blaugrana han firmat un partit en què han regnat de principi a final, amb pocs ensurts, i que a més a més les ha servit per tancar el curs 2021-2022 amb un doblet. Lliga i Copa (la novena en la seva història), amb l'espina clavada d'una Champions que no va poder ser.

Les jugadores de Jonatan Giráldez han fet un bon partit. Mestresses de la possessió, i a pesar de les línies defensives que ha proposat l'Sporting, s'han avançat al marcador amb un gol en pròpia porta de la jugadora de l'Sporting Emily Dolan al minut 25. En tot el matx, el Huelva ha tingut, només, dues ocasions clares. Una d'elles ha acabat en gol en un preciós xut al minut 62 de Sandra Castelló col·locat pràcticament a l’escaire. La diana ha fet posar nervioses a les jugadores del Barça, que no estan acostumades a encaixar garrotades. A la Lliga, només han rebut 11 gols. I a la Copa, només un, contra el Rayo. És per això que la precisió de Castelló ha fet que les de Jonatan Giráldez perdessin, per uns minuts, el control de la final.

Al matx, que s'ha disputat a un calurós estadi de Santo Domingo (Alcorcón), les jugadores estrella blaugrana han estat Claudia Pina, Mapi León, Lieke Martens i Engen. Es notava, però, que la plantilla arribava cansada al partit després de l'exigència de la final de Champions contra l'Olympique de Lió, que les blaugrana van perdre per 1 gol a 3. Amb tot, tret d'algunes imprecisions, domini complet del Barça que ha buscat la victòria al llarg de tot el partit i ha merescut, sobradament, el premi del títol.

Amb aquest meravellós segell final a la temporada, Supercopa inclosa, ara toca pensar en el pròxim curs. La feina es trasllada als despatxos, on l'equip de Joan Laporta haurà de treballar per tancar les renovacions de Jennifer Hermoso i Leike Martens, que pinten complicades, i les de Gemma Font, Melanie Serrano i Ana Maria Crnogorčević, més encarrilades. La que segur que diu adeu al Johann Cruyff és Leila Ouahabi, que avui ha firmat el seu partit de comiat vestida de blaugrana. Pel que fa al nou contracte del tècnic estrella del conjunt, Jonatan Giráldez, el club pràcticament ha assegurat la seva continuitat, que es comunicarà en els pròxims dies. Entrades i sortides que, s'espera, facin encara més gran la història (i el llegat) del femení.