barcelona

Barcelona invertirà 40 milions d'euros per millorar l'espai públic

Es faran més de 3.000 actuacions fins esgotar el mandat, entre aquestes la plantació de 1.500 arbres i 55.000 plantes i flors

Zona floral a la ciutat | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 29 de maig de 2022 a les 10:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Barcelona invertirà 40 milions d'euros en més de 3.100 actuacions de manteniment a l'espai públic que es faran abans que acabi l'actual mandat el maig de l'any que ve. Entre aquestes actuacions hi destaca la plantació de 1.500 arbres i 55.000 plantes i flors, la creació d’una nova brigada de manteniment a la ciutat i la posada a punt d'un mapa online que permetrà analitzar i visualitzar ràpidament en un plànol de la ciutat les actuacions de manteniment de l'espai públic que s'hi fan.

Aquestes accions formen part del pla Cuidem Barcelona i se sumen al desplegament del nou contracte de neteja de la ciutat que es va iniciar el passat mes de març. El consistori qualifica aquesta inversió "d'esforç sense precedents" per millorar la neteja i el manteniment de carrers, places, parcs i elements urbans. De fet, l'ajuntament ha facilitat un càlcul de la inversió per càpita que suposa aquestes actuacions: 335 euros per habitant. Per fer les més de 3.000 actuacions caldrà un total de 5.700 operaris municipals.


Coincidint amb la primavera, el servei municipal de Parcs i Jardins ha posat en marxa una campanya per renovar els grups de flors presents als espais verds de la ciutat. Es plantaran un total de 54.916 plantes de flor en 4.000 metres quadrats de superfície repartida per la ciutat en diferents parterres. Algunes de les espècies que es plantaran són: begònies, sàlvia, coleus, lobularies, impatiens i petúnies

Un cop finalitzi la plantació de grups de flor, s’iniciarà la plantació dels grups de la flor Vivaç mixta. Entre el 31 de maig i el 16 de juny es plantaran més de 7.000 d'aquestes flors ocupant una superfície total de 2.440 metres quadrats repartits entre 52 espais de vivaç mixta a la ciutat.


Els espais verds són els que acumulen el nombre més alt d'actuacions respecte al total: més de 700. A part de fer un reforç del manteniment del verd i millores en el reg, es volen plantar 1.500 arbres per evitar escocells buits. Al mateix temps, es realitzarà el manteniment específic de les àrees de gossos i actuacions específiques a 88 espais verds de la ciutat (36,6 hectàrees) on actualment no es feia manteniment del verd (solars, talussos, que no estaven a l’inventari de Parcs).

De la xarxa de clavegueram, es faran gestions de manteniment a la Barceloneta i al Poble Nou, el que implica actuar a més de 2.300 metres de clavegueres. I en el terreny de l'enllumenat, l'objectiu és que no hi hagi punts de foscor a la ciutat a més de renovar les instal·lacions lumíniques a 66 carrers de la ciutat.


En total es faran més de 500 actuacions de millora de l’espai urbà i la mesura més gran serà la renovació de més de 280.000 metres quadrats de paviment a la ciutat. El programa Cuidem Barcelona també preveu la renovació integral de diversos espais de tota la ciutat com restaurar bancs i altres elements urbans. En la tasca de restauració també es vol esborrar el màxim de pintades de la ciutat. Les actuacions de senyalització cobriran 16.000 m2 de passos de vianant i 67.000 m2 de línies de divisió de carrils.

Un nou mapa interactiu per seguir les actuacions


Per tal de visualitzar en un mapa les actuacions de manteniment de l’espai públic que es portaran a terme en el marc del Cuidem Barcelona, aquest mes de setembre es posarà en marxa un nou visor que estarà a disposició de la ciutadania que combina la publicació en format mapa amb gràfics numèrics que permeten fer un seguiment exhaustiu de totes les accions.

Aquest visor serà l’eina de seguiment del Pla Cuidem Barcelona i permetrà la visualització geolocalitzada de les actuacions sobre Barcelona amb les següents dimensions (ubicació, barri i districte) així com l'estat d'execució de l'actuació i la tipologia de serveis en qüestió.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació