Per a què serveixen les 12 tecles «F» del teclat?

De l'F1 a l'F12, pocs coneixen el seu funcionament real i la quantitat de temps que permeten estalviar

La guia completa per treure el màxim profit a les funcionalitats de l'ordinador
La guia completa per treure el màxim profit a les funcionalitats de l'ordinador | NacióDigital
NacióDigital
29 de maig del 2022
Actualitzat el 01 de juny a les 18:31h
Una part considerable dels usuaris de productes tecnològics coneixen la seva funcionalitat principal, però no totes les possibilitats que els poden arribar a oferir. Això passa amb telèfons, rellotges intel·ligents i ordinadors, entre d'altres.

En aquesta ocasió, posarem el focus en els ordinadors, en les tecles de l'F1 a l'F12 i en totes les funcionalitats que brinden. Ben segur que hi ha persones que passen molta estona per fer una cosa que es podria fer senzillament prement una o diverses tecles. L'usuari especialitzat de Twitter @Sdesalvaje ha fet una guia amb el seu funcionament.
 
Fent clic a l'F1, s'obre el menú de suport, i prement Control + F1 també es pot ocultar o ensenyar el menú d'opcions a Excel i Word.

Amb Alt + Ctrl + F2, s'obre la biblioteca de documents a Microsoft Office. Fent clic només a Ctrl + F2 apareix una vista prèvia d'impressió a Word, l'opció de canviar el nom d'una carpeta o arxiu a l'explorador o editar una cel·la activa a l'Excel.

Prement F3, es pot obrir la funció de cerca de l'explorador de Windows, Firefox o Chrome. Majúscules + F3, permet canviar la lletra a Word, escollint entre majúscules i minúscules.

Amb Alt + F4 es tanca la finestra que és oberta i es pot posar el cursor a la barra de direccions del navegador.

Fent clic a l'F5 s'actualitza el navegador d'Internet o la carpeta que es té oberta, també es pot començar una presentació de diapositives a PowerPoint. Prement Ctrl + F5, s'actualitza el navegador, esborrant, a més, el cache. I amb aquesta opció també es pot la funcionalitat de "Buscar i substituir" al Microsoft Office.

Amb l'F6 es pot passar de pàgina en una pantalla dividida a Microsoft Word. I amb Ctrl + Majúscules + F6 es canvia, fàcilment, entre documents de Word.

Prement l'Alt + F7 es fa una revisió ortogràfica i gramatical al Microsoft Word, i amb les Majúscules i l'F7 s'obre el diccionari de sinònims de Word.

Fent clic, només, a l'F8 apareixen dues opcions: o bé l'Excel habilita el mode estès o bé s'entra al mode segur de Windows.

Amb l'F9, es pot enviar i rebre mails en alguns gestors de correu i prement l'F9 + Ctrl s'insereixen camps buits a Word.

Fent clic a Ctrl + F10 es marquen elements de la finestra que hi hagi activa o bé es maximitza la finestra en Word. Amb les Majúscules + l'F10 es fa el mateix que fent clic dret.

Prement F11, se surt i s'entra del mode de pantalla completa. Fent clic a Majúscules + F11 s'agrega un nou full de càlcul a l'Excel

I, finalment, amb l'F12, totes les funcionalitats estan relacionades amb el Word. Només fent clic a l'F12 s'obre el "Guardar com". Amb les Majúscules + F12 es guarda el document. Prement Ctrl + F12 s'obre un nou document i fent clic a Ctrl + Majúscules + F12 s'imprimeix el document.

El fil de Twitter en què @Sdesalvaje detalla totes les funcionalitats acumula ja quasi 50.000 retuits i més de 140.000 m'agrada.