TV3 té decidit prescindir del «FAQS»

La CCMA ja treballa per definir l'alternativa per a les nits dels dissabtes de la temporada vinent que rellevi un dels programes icònics de la cadena

Cris Puig, durant l'entrevista amb l'excomissari Villarejo dissabte passat.
Cris Puig, durant l'entrevista amb l'excomissari Villarejo dissabte passat. | TV3
27 de maig del 2022
Actualitzat el 29 de maig a les 11:58h
Aquesta serà, amb tota probabilitat, l'última temporada del Preguntes Freqüents (FAQS) a TV3. Tal com han confirmat diverses fonts a NacióDigital, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) té decidit prescindir del programa presentat per Cris Puig, que ha ocupat el prime time dels dissabtes a la nit les últimes cinc temporades. La cadena pública ja estudia opcions per omplir el forat que quedarà a la graella la temporada que ve. Una de les alternatives que es valoren seria un programa de nova confecció, amb Ricard Ustrell al capdavant, per bé que no hi ha cap decisió presa. L'equip actual encara no ha rebut cap confirmació oficial dels canvis que es maduren.

L'adeu d'un dels programes icònics de la cadena pública, dirigit per Pere Mas, es produirà quan l'alternativa a la graella estigui lligada. La decisió es madura després que s'hagi renovat el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) -pactada per ERC, Junts i el PSC-, que presideix Rosa Romà des del març. A la televisió, Sígfrid Gras exerceix de director interí després de la destitució de Vicent Sanchis. És a la CCMA on conflueixen les valoracions sobre la conveniència de substituir el FAQS, un programa molt vinculat a la informació política, especialment en els moments àlgids del procés. Dissabte passat, el convidat estrella va ser l'excomissari Villarejo, un dels responsables de l'anomenada Operació Catalunya.

El FAQS va néixer, de la mà de la productora El Terrat, en plena efervescència política pel procés independentista. Presentat per Ricard Ustrell, l'espai d'informació, debat i entreteniment va posar-se en marxa el setembre del 2017 amb grans audiències. Així, en la primera temporada va fregar el 19% de share. El 2018, Laura Rosel va agafar el relleu d'Ustrell i les xifres van mantenir-se. El gener del 2019, Cris Puig va convertir-se en la cara visible del programa, que ha acusat el refredament del moment polític a Catalunya. En qualsevol cas, les audiències ha rondat el 15% de share i el programa continua sent líder en la seva franja. En bona part del seu recorregut, ha tingut com a col·laboradora fixa Pilar Rahola, analista pròxima a Carles Puigdemont, que ha gaudit de dosis generoses de pantalla.

El del FAQS és un dels canvis més importants de TV3 de cara a una temporada que es presenta moguda. Aquesta mateixa setmana va transcendir que el Planta Baixa (fins ara als matins) i el Tot es mou (fins ara a les tardes) intercanviaran horaris. I en el ball de noms hi apareix, precisament, Ricard Ustrell, que deixarà de presentar el Planta Baixa. També canviarà de projecte Lidia Heredia, que abandona Els Matins per canviar d'aires.

Arxivat a