Mena presentarà candidatura per ser l'alcaldable dels comuns a Sabadell

El diputat al Congrés es presentarà al procés, que finalitzarà abans de 13 de juny

L'actual diputat al Congrés Joan Mena
L'actual diputat al Congrés Joan Mena | Adrià Costa
26 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:36h
El diputat al Congrés dels comuns, Joan Mena, ha anunciat que presentarà una candidaturaper ser l'alcaldable del partit a les eleccions municipals de l'any vinent a Sabadell. En una piulada, des del seu compte personal de Twitter, ha afirmat que, després de parlar amb veïns i entitats, ha decidit "fer un pas endavant".

Mena ha confirmat el que es venia intuint els últims mesos, especialment quan en una entrevista a NacióDigital va explicar que la formació li va encarregar liderar la reunificació del partit a la ciutat. Un encàrrec cinc mesos després que els comuns i Podem Sabadell anunciessin anar plegats als comicis, un cop es va oficialitzar l'expulsió de la fins aleshores líder dels morats Marta Morell.

Precisament, d'aquesta "divisió de l'esquerra" ha manifestat que "no ens hem d'enganyar, ni enganyar la gent" sobre aquesta situació viscuda a la ciutat, en referència a les múltiples opcions als comicis de 2019. Però ha subratllat que "no hem de mirar enrere amb rancúnia", sinó fer-ho "amb esperança". Per això, ha apel·lat al bagatge adquirit dels últims set anys, amb el seu pas pel Parlament i el Congrés, i les polítiques socials que se n'han derivat.

El ja candidat ha justificat aquest "pas endavant" perquè arriba "un tercer moment de transformació" i que s'encamina cap a "un horitzó de més justícia social, de lluita contra el canvi climàtic, de més polítiques feministes i de millora dels nostres barris". Una nova etapa que necessita dels comuns, ha assegurat, després que "el nostre espai polític" fos "vital" en el primer canvi, endegat per l'alcalde Toni Farrés i "per superar l'etapa més fosca" amb l'esclat del cas Mercuri, quan Unitat pel Canvi -partit que ha derivat en l'actual Sabadell En Comú Podem- va formar part de l'anterior mandat, juntament amb ERC, Crida per Sabadell i Guanyem.

Única candidatura
Actualment, la candidatura de Mena és l'única que s'ha postulat. El termini per presentar-se a alcaldable expira aquest dissabte i, en cas que hi hagués més d'un, el procés de primàries s'allargaria fins al 4 de juny. De l'1 al 4 es podria votar pel candidat i el dia 7 s'anunciarien els resultats. A partir d'aquí, hi hauria un període de 24 hores per fer reclamacions i Sabadell En Comú Podem ha estimat que abans del 13 de juny, quan hi ha prevista l'assemblea interna, s'anunciï el nom.