Shakira anirà a judici per frau fiscal

L'Audiència de Barcelona desestima un recurs de la cantant i confirma la decisió del jutjat d'Esplugues, que veu "indicis suficients" de delictes contra la hisenda pública

Shakira, en una imatge d'arxiu
Shakira, en una imatge d'arxiu | Europa Press
26 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:40h
Shakira anirà a judici per haver defraudat, presumptament, 14,5 milions d'euros a l'Agència Tributària entre els anys 2012 i 2014. L'Audiència de Barcelona ha desestimat un recurs de la defensa de la cantant colombiana i ha avalat la decisió del jutge d'Esplugues de Llobregat, que tancava la instrucció i concloïa que hi ha "indicis suficients" per tirar endavant el procediment per delictes contra la hisenda pública. Ara, la Fiscalia haurà de presentar el seu escrit d'acusació abans que es pugui fixar data per al judici.

La resolució, de 23 pàgines, considera acreditat que Shakira era "resident habitual" a Espanya durant els anys en què, segons el jutge, no hauria tributat els diners que tocaven a l'Agència Tributària. Conclou, en aquest sentit, que no es pot arxivar ara com ara la causa contra la cantant colombiana. D'altra banda, sí que decreta el sobreseïment d'un altre investigat que va interposar recurs, perquè considera que no hi ha prou indicis per dur-lo a judici. 

La cantant manté des que està investigada que va residir aquells anys a les Bahames, on tenia la residència fiscal, i que només va visitar Espanya de forma "esporàdica". L'artista resideix a Esplugues amb el jugador del Barça Gerard Piqué, com han demostrat els inspectors d'Hisenda després d'una investigació que ara el jutge dona per bona.