Ucraïna afirma que 240 nens han mort en la invasió russa

Més de 400 menors d'edat han resultat ferits des de l'ofensiva militar

Un nen ucraïnès sent evaquat del país
Un nen ucraïnès sent evaquat del país | Europa Press
NacióDigital
25 de maig del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:55h
Ucraïna plora la mort de desenes de menors d'edat i infants en la invasió de Rússia al país. Les autoritats del govern que dirigeix Volodímir Zelenski han establert aquest dimecres la xifra de 240 nens i nenes mortes des de l'inici de l'ofensiva militar. Uns 433 haurien resultat ferits, però les mateixes autoritats asseguren que el nombre està encara per concretar.

"Aquestes xifres no són finals, ja que encara es treballa a llocs amb hostilitats actives i als territoris temporalment ocupats i alliberats", ha apuntat la fiscalia ucraïnesa, que ha comunicat les xifres de pèrdues de vides en infants. Bona part de les víctimes entre la població més petita s'ha produït a la zona del Donbass, on les hostilitats han estat més ferotges en els últims tres mesos.

En detalla, la província de Donetsk és la que acumula un nombre més important de víctimes, amb 149 entre morts i ferits. Per darrere figuren la regió de Kíiv, amb 116; la regió de Khàrkiv, amb 104; la de Txerníhiv, amb 68; la de Lugansk, amb 50; la de Kherson, amb 49; i la de Mikolaiv, amb 45.

Finalment, les autoritats ucraïneses han destacat que 1.848 institucions educatives han patit danys materials a causa dels atacs de les forces russes i les milícies de les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Lugansk, de les quals un total de 173 han quedat "completament destruïdes".