Alejandro Fernández, sobre les maniobres per frenar el 25% de castellà: «No ens la colaran»

El president del PP català assegura que Pedro Sánchez està permetent "l'erosió de la Corona" i que el procés no s'ha acabat sinó que està "mutant"

Alejandro Fernández aquest dimarts al New Economy Forum
Alejandro Fernández aquest dimarts al New Economy Forum | Fòrum Nova Economia
24 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:57h
El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest dimarts que "un sistema educatiu que no accepta que el castellà és llengua també vehicular està vulnerant els drets dels alumnes". El líder dels populars catalans ha carregat contra l'acord que estan ultimant ERC, PSC, Junts i comunsper tancar un text legislatiu que respongui a la sentència del TSJC sobre el 25% de castellà a les aules. Fernández ha etzibat contra una llei que establiria el català com a llengua vehicular i el castellà com a llengua d'aprenentatge. Pel dirigent conservador, el concepte de llengua d'aprenentatge és "un subterfugi que no compromet a res i és típic dels socialistes". I ha conclòs que "no ens la colaran".

Ho ha dit en el Fòrum Nova Economia, on ha intervingut després de ser presentat per Esteban González Pons, vicesecretari general del partit des de l'arribada al lideratge d'Alberto Núñez Feijóo. El líder dels populars catalans ha assegurat, l'endemà de la trobada a la Zarzuela entre Felip VI i un rei emèrit que no ha demanat disculpes ni ha donat explicacions, que Pedro Sánchez "està permetent una erosió de la Corona" per romandre a la Moncloa. Aquesta estratègia "claríssima" contra les institucions té el suport del bloc independentista i de Podem, però troba alè en el líder socialista. 

Alejandro Fernández ha afirmat que "el procés no ha acabat" i que el PSOE està intentant fer veure que sí. Segons ell, el procés ha "mutat", però continua viu, i una prova és la destitució de la directora del CNI. s'expressa ara en un intent d'"erosió" de les institucions, en una estratègia "sibil·lina", i que compta amb la complicitat interessada dels comuns, però també de Pedro Sánchez. Ha acusat el Govern d'estar dins un "bucle processista i nacional-populista" amb uns pactes amb un partit com la CUP i unes polítiques que s'expressen en aspectes com la turismofòbia i el rebuig a les grans infraestructures. Un fet que ha convertit el centre dreta liberal minoritari a Catalunya. Fernández ha afegit que, enfront l'hegemonia processista, el PP català defensa el que Vicens Vives anomenava "la feina ben feta". 

Sobre la feblesa del bloc constitucionalista, el cap del PP català ha recordat les dificultats que ha tingut tot projecte no nacionalista a Catalunya i que cal encertar en el diagnòstic. Segons ell, els catalans que se senten espanyols no retreuen al PP manca d'empatia amb els sobiranistes sinó que s'han sentit abandonats pels governs d'Espanya. 

El final del procés, segons Alejandro Fernández, arribarà quan el govern espanyol recuperi la igualtat entre tots els catalans. La solució a l'anomenat problema català no pot basar-se en què els sobiranistes continuïn gaudint de totes les "prebendes" mentre es continua humiliant els altres. 

Sobre la crisi viscuda Fernández ha assegurat que el PP va viure el febrer passat "una crisi existencial" i que el lideratge de Feijóo ha arribat amb l'auctoritas necessària per reunir de nou el partit. Respecte al seu futur com a cap dels populars catalans, no ha volgut dir si es presentaria fins que es convoqui el congrés, segurament per al novembre. Però ha deixat clar que ell mai ha estat un polític designat a dit.