Ayuso carrega contra la immersió lingüística i diu que la Generalitat «s'ha inventat una nació»

La presidenta madrilenya també dispara contra el moviment feminista i Irene Montero: "El seu major èxit polític és ser parella de"

Isabel Díaz Ayuso durant el Congrés del PP de Madrid, que l'ha elegit presidenta
Isabel Díaz Ayuso durant el Congrés del PP de Madrid, que l'ha elegit presidenta | ACN
21 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:20h
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a carregar contra la immersió lingüística a Catalunya. Ha estat en el discurs de cloenda del 17è Congrés Autonòmic del PP de Madrid, en què ha sortit elegida nova presidenta. Ayuso ha dit que "els catalans veuen negat el seu dret constitucional a estudiar en l'idioma que comparteixen amb 600 milions d'ànimes a tot el món. I són atropellats per una administració autonòmica que s'ha inventat una nació".

La presidenta madrilenya també ha considerat que "el nacionalisme s'ha convertit en una fàbrica d'expulsar joves i empreses" i a Madrid, assegura, "això li importa". A més a més, ha disparat contra el moviment feminista i, especialment, contra la ministra d'Igualtat, Irene Montero, a qui ha recriminat que "dona lliçons de feminisme quan el seu major èxit polític és ser parella de".

Isabel Díaz Ayuso, visiblement emocionada, ha clausurat el Congrés donant les gràcies al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, pel suport en la seva elecció com a líder de la formació a la comunitat: "T'ho agrairé eternament". La presidenta madrilenya ha descrit el moment com "potser, un dels més importants de la meva vida política i quedarà per sempre marcat per mi, gràcies, president".

I és que Feijóo ha mostrat el seu suport total a Ayuso i ha expressat, convençut, que el dia d'avui simbolitza "la primera pedra per a una majoria absoluta a Madrid" a les eleccions autonòmiques de 2023, a les quals la flamant nova presidenta ha anunciat que anirà com a candidata. Feijóo també ha reivindicat el "magnífic projecte del PP a la capital espanyola" i ha donat les gràcies a Ayuso "pel seu afecte, pel seu suport i per ser la presidenta que Madrid i el PP de Madrid necessiten", donant per acabada, així, la crisi interna amb l'exlíder del PP, Pablo Casado, a qui ha recriminat haver frenat la celebració del Congrés regional. "Des d'avui, Isabel, tu i el teu equip sou més lliures", ha sentenciat Feijóo. 

En paral·lel, el líder del PP no ha desaprofitat ni l'ocasió, ni la bona nova de les enquestes que l'empaten amb el PSOE, per carregar contra Pedro Sánchez i el govern "menys preparat, més dèbil i més dividit de la democràcia".