Aragonès insisteix en el referèndum «sense la violència de l'Estat» en el primer any com a president

El líder republicà defensa treballar per arribar a la independència i reivindica les polítiques "amb visió feminista" del Govern

Pere Aragonès, en una reunió de l'executiu que presideix
Pere Aragonès, en una reunió de l'executiu que presideix | Govern
21 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:35h
Pere Aragonès compleix aquest dissabte un any des que va ser investit com a president de la Generalitat i ha volgut defensar l'acció deGovern durant aquest període. En un discurs compartit a través de les xarxes socials, ha defensat estar treballant per un estat independent, en un conflicte amb l'Estat que, per ell, s'ha de resoldre a través de l'amnistia i l'autodeterminació, amb l'objectiu que els ciutadans de Catalunya puguin decidir lliurement en un referèndum, "sense interferències i sense la violència de l'Estat".

El líder republicà creu que durant el primer any de mandat s'ha posat les institucions al servei del país sencer, perquè "tothom s'hi senti representat". En aquest sentit, també ha reivindicat haver fet arribar Catalunya a Europa, "recuperant" la interlocució amb les institucions comunitàries. "Hem portat la veu del país arreu", ha assegurat.

Pel que fa a l'actuació de l'executiu que ha presidit durant 365 dies, ha reivindicat que les polítiques realitzades hagin estat "empeltades" amb una clara visió feminista. L'objectiu, ha explicat, és "posar la vida al centre", referint-se també a la gratuïtat del P2. Aragonès s'ha referit a una clara aposta per "futur, recerca i innovació", rebaixant els preus dels màsters i adaptant els dels graus universitaris perquè tothom hi pugui accedir.