Absolen l'activista Brian Bartés per les protestes del consell de ministres de 2018 a Barcelona

La Fiscalia demanava fins a sis anys de presó per desordres públics, atemptat i maltractament d'obra

Brian Bartés, a les portes del TSJC
Brian Bartés, a les portes del TSJC | ACN
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:51h
L'Audiència de Barcelona ha absolt aquest divendres l'activista independentista Brian Bartés en el segon judici arran de les protestes pel consell de ministres de Barcelona de l'any 2018. La Fiscalia demanava fins a sis anys de presó contra el jove pels delictes de desordres públics, atemptat a l'autoritat i maltractament d'obra.

El tribunal considera provat que Bartés va empènyer un escut d'un agent de la Brimo que era a primer línia policial i descarta qualsevol altra imputació. Com que el ministeri fiscal no va presentar acusació per aquesta empenta, la sentència és absolutòria. És el segon judici que tenia Bartés. En el primer va ser condemnat a un any i mig de presó per les protestes al Camp Nou organitzades per Tsunami Democràtic.

Segons la sentència, de 14 pàgines, el noi va anar a la mobilització de la part baixa de la Via Laietana contra el consell de ministres, que se celebrava a la Llotja de Mar i que estava protegit per un fort cordó policial. Hi va haver aldarulls com el desplaçament de tanques de seguretat metàl·liques, però no veuen provat que hi hagués llançaments contra els antiavalots.

A més, la sentència afirma que l'acusat "no va ser l'autor de l'acció de propinar una puntada de peu al colze esquerre d'un agent policial i que intentés arrabassar amb les dues mans i de manera violenta la defensa policial que duia aquest agent". De fet, la sentència recorda que els escrits policials inicials atribuïen aquesta acció a una "noia" i que cap agent va identificar l'acusat com a autor d'aquesta agressió. Els magistrats no veuen acreditat que l'acusat mogués tanques de seguretat o llancés objectes a la policia.