Colau demanarà al Govern i a l'Estat limitar el nombre de creuers a Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona considera que és un model insostenible per a la ciutat i proposa aturar "el col·lapse" que provoca a la capital catalana

Creuers al Port de Barcelona
Creuers al Port de Barcelona | Albert Alcaide
NacióDigital
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:57h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, proposarà al Govern de la Generalitat i a l'Estat limitar el nombre de creuers que arriben a la capital catalana. En una entrevista al programa Cafè d'idees de TVE, la batllessa considera que el model actual "no és sostenible" perquè no té cap mena de límits i per a frenar-lo, cal fer "passos" per actuar en un context d'emergència climàtica per a tot el planeta. 

Per a Colau és una "molt bona notícia" que Barcelona recuperi l'activitat i la vida postpandèmia, però ha assenyalat que cal trobar un "equilibri" i regular el turisme. En aquest sentit, ha considerat que en el cas dels creuers s'ha d'avançar per a intentar frenar aquest model insostenible. "Suggeriré a la Generalitat i a l'Estat un debat serè i amb dades perquè alguna mesura de limitació de creuers s'ha de tenir", ha afirmat. Colau ha aplaudit una mesura aprovada pel govern balear que limita el nombre de creuers, una proposta que creu que podria servir com a punt de partida.

"Seiem i busquem un límit", ha insistit. L'alcaldessa ha defensat que el 40% dels creueristes que arriben només s'estan quatre hores a la ciutat i això fa que es concentrin al centre i es generi una sensació de "col·lapse" i no hi hagi "un retorn generalitzat". Segons ha dit, durant el mes de maig han passat per Barcelona 125 creuers i el 2019 es van superar els tres milions de creueristes.

La contaminació i el peatge urbà
L'alcaldessa també ha afegit que el principal contaminant que perjudica els veïns és el trànsit rodat i ha assenyalat que s'ha d'estudiar la mesura d'un peatge urbà com han proposat aquesta setmana entitats ecologistes.

En relació a les municipals del maig del 2023, Colau ha explicat que el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, li ha dit que ell serà el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona. També ha reiterat que si ella repeteix com a candidata de BComú és amb el convenciment de guanyar i ha evitat respondre si es quedarà a l'oposició si perd les eleccions.
Arxivat a