alimentació

No hi ha pitjor gaspatxo al supermercat que aquest (i és català), segons l'OCU

L'organització analitza fins a 41 marques d'aquest popular aliment per a combatre les fortes temperatures

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 19 de maig de 2022 a les 10:32 |
El gaspatxo és un aliment mol popular durant l'estiu | Infosalus
El bon temps, les altes temperatures, el sol i l'estiu solen ser sinònim del consum de gaspatxo. Aquest aliment és un dels preferits pels consumidors per combatre la calor i per acompanyar els àpats -o que, directament, ho siguin- gràcies al seu efecte refrescant. Plat fet de manera tradicional a Andalusia i Múrcia, tots dos territoris s'han especialitzat en produir i exportar els millors gaspatxos de l'estat espanyol.

La seva popularitat és tan gran que un bon grapat de marques són presents al supermercat... però quina és la millor? L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha volgut posar fil a l'agulla i elaborar un rànquing que permeti desgranar al ciutadà quins gaspatxos, almenys, hauria de descartar. 


L'OCU ha analitzat fins a 41 marques diferents (en aquest estudi) de gaspatxo que es venen a la majoria dels supermercats de l'Estat (inclòs Catalunya) i ha dictaminat quin és el pitjor de tots. L'evaluació de l'entitat és prou exhaustiva per donar suficient informació als usuaris: té en compte dades nutricionals com Nutriscore, quina és la seva degustació, la composició, els ingredients, el contacte amb el fabricant o els tractaments que ha rebut el producte.


Tenint en compte aquests elements, elaboren una puntuació sobre 100. El pitjor gaspatxo per a l'OCU és el Gazpacho Fresco de l'empresa catalana Casa Mas. Amb una puntuació de 40 sobre 100, és la marca pitjor puntuada. Encara que la firma és una de les més populars als supermercats de Catalunya, no ha pogut arribar a un aprovat en la puntuació de l'OCU pel que fa al gaspatxo.
 

El gaspatxo mal puntuat Foto: Casa Mas


Encara que l'aliment ha sortit ben parat de diferents puntuacions, com la composició nutricional, els ingredients i altres elements, l'OCU castiga el producte amb un 10/100 en la seva degustació, que decanta la xifra global amb un suspens. No és l'únic gaspatxo català valorat de manera irregular. Molt a prop queda el de la marca Bo De Debo (ha tret un 43 sobre 100), però aquest no se'l considera de qualitat dolenta.  El millor gaspatxo és el Vilaolivo de Totana.

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació