Joan Carles I tornarà a Espanya aquest dissabte per primer cop des de la seva fugida

L'emèrit viatjarà fins a Galícia per presenciar una competició de regates i posteriorment podria reunir-se amb Felip VI a Madrid

Joan Carles I, en una imatge d'arxiu
Joan Carles I, en una imatge d'arxiu | Europa Press
16 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:01h
Joan Carles I ja té data per tornar a Espanya per primer cop des de la seva fugida. L'emèrit es desplaçarà fins a Sanxenxo, a Galícia, per presenciar una competició de regates. A més, sempre d'acord amb la informació que ha avançat Onda Cero i la COPE, l'exmonarca es desplaçarà posteriorment fins a Madrid, on amb tota probabilitat es reunirà amb el seu fill Felip VI a la Zarzuela.

I és que aquest mateix diumenge la Casa Reial va fer públic que Joan Carles I i Felip VI es tornaran a veure les cares per primer cop des de la fugida de l'emèrit a Abu Dhabi, ara fa gairebé dos anys. Pare i fill han pactat el retrobament en una trucada telefònica durant el viatge de l'actual monarca a Abu Dhabi, que s'havia desplaçat fins al territori per assistir al funeral del president del país, Bin Zayed al Nahyan.

Precisament en aquest desplaçament, la Casa Reial havia informat que l'actual monarca no es trobaria amb el seu pare, que viu a la capital del país des de l'estiu del 2020. El que suposarà la visita de l'emèrit a l'Estat és el primer cop que trepitgi el país del qual en va ser el cap d'estat durant gairebé 40 anys, després que fugis escanyat per les causes judicials que l'investigaven i amb l'objectiu de no esquitxar ni el seu fill ni de posar en perill la monarquia.

Ara, amb la majoria d'investigacions arxivades -almenys a Espanya, ja que la via judicial a Suïssa i al RegneUnit està oberta- el camí del retorn sembla més proper que mai, encara que l'emèrit ja ha comunicat que, per ara, es queda a viure a Abu Dhabi, amb visites esporàdiques a l'Estat, com la que ocorrerà aquest cap de setmana.